Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Zwemmen in de tuin met een gazon van kunstgras

Voor welk kind is het geen droom om een eigen zwembad in de tuin te hebben? Met kunstgras als ondergrond is het mogelijk om een opblaasbaar zwembad te gebruiken in de zomerperiode. Wanneer je een dergelijk zwembad op een gazon met normaal gras zou plaatsen, zou dit tot dode plekken in het gazon kunnen leiden. Vergelijk dit bijvoorbeeld met een ton of parasolvoet die je enige tijd op het gazon laat staan. Het gras krijgt in zo’n geval onvoldoende licht en zuurstof, waardoor dit sterft. Zeker bij een zwembad kunnen er aan het eind van de zomermaanden grote kale plekken in het gazon zijn ontstaan. Dit geeft de tuin een rommelige uitstraling!

Kunstgras is tegenwoordig dermate sterk, dat het gebogen kunstgras al snel weer op zal veren na het afbreken van het zwembad. Zo ligt het gazon er ook tijdens de herfst- en wintermaanden prachtig bij. De mogelijkheid om een zwembad te kunnen gebruiken is niet de enige reden om voor kunstgras te kiezen.

Voordelen van kunstgras voor consumenten

Naast de hoge kwaliteit van het kunstgras, is kunstgras nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden. Dit komt onder meer door de hoge dichtheid van het kunstgras en de kleur hiervan. Houd er wel rekening mee, dat goedkoop kunstgras vaak aanzienlijk minder UV-bestendig is dan kwalitatief goed kunstgras. Dit maakt dat goedkoop kunstgras veel sneller zal verkleuren en daardoor vervangen moet worden. Verstandiger is het zodoende om direct in goed kunstgras te investeren!