Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Zo leg je een onderhoudsvriendelijke tuin aan

energieverbruik verminderen tips

Misschien ben je net verhuisd. Misschien wil je juist je huidige tuin een volledige make-over geven. Een tuin moet een plek zijn waar je je prettig voelt en je helemaal kunt ontspannen. Het is daarom belangrijk dat je bij het aanleggen van je tuin eraan denk om sfeervolle elementen aan te brengen. Hoe je je tuin inricht, hangt af van hoeveel ruimte je hebt en wat je persoonlijke smaak is. Ook kun je Verschoor Groenprojecten of een tuinarchitect om hulp vragen, die zal jou dan de mogelijkheden uitleggen. Wil je weten hoe je je tuin kunt aankleden? In deze blog delen we een paar belangrijke tips.

Maak effectief gebruik van de tuin

Als je een kleine tuin hebt, is het zaak dat je zo effectief mogelijk met de ruimte omgaat tijdens de inrichting. Vaak zie je kleine tuinen in steden en gebieden die dicht bebouwd zijn. Bij het inrichten van zo’n tuin heb je vaak te maken met inkijk en schaduw problemen. Je kunt inkijk tegengaan door bijvoorbeeld een heg te plaatsen, een hek of een pergola met klimplanten. Het is verleidelijk om een kleine tuin helemaal vol te proppen, maar dit kun je beter niet doen; het oogt rommelig. Kies daarom voor lange planten die in de schaduw kunnen staan. Je kunt ze het beste tegen wanden aan plaatsen. Om een kleine tuin wat spannender te maken, kun je hoogteverschil aanbrengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een zitkuil of terras te maken. Door hoogteverschillen kun je je tuin groter laten lijken. Huur hiervoor Hovenier Waddinxveen in.

Maak een rotstuin

In de perfecte tuin kun je helemaal tot rust komen. Een tuin dier hier erg geschikt voor is, is een rotstuin. Een rotstuin bevat veel oosterse elementen. Planten die je in een dergelijke inrichting ziet zijn bamboe, mos en bonsai. Ook staan Japanse meidoorns en esdoorns prachtig in zo’n tuin. Ook is het belangrijk dat je stenen in een rotstuin plaatst. Je kunt kiezen voor kiezelstenen, en bij een grotere tuin kun je rotsblokken plaatsen.