Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Zo kun je het beste verduurzamen in 2023

zonnepanelen apeldoorn

De energieprijzen zijn hard gestegen de afgelopen tijd. Dit zorgt ervoor dat energie bijna niet meer betaalbaar is voor midden- en laaginkomens. Daarom is duurzaamheid bijna belangrijker dan ooit. Je kunt namelijk met het verduurzamen van je huis je energiekosten drastisch verlagen, of zelfs met nul op de meter zelfstandig jezelf voorzien van energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen Apeldoorn.

Daarom geven we je vandaag een aantal tips voor het verduurzamen van je huis.

zonnepanelen apeldoorn

Isolatie

Isolatie is heel belangrijk als je niet te veel energiekosten wilt hebben. Iets wat je vaak ziet gebeuren is dat er mensen zijn die een heel oud huis proberen te isoleren. Dit heeft helaas vaak weinig nut. Als je met een aannemer spreekt, zou je kunnen vragen wat een goede isolatiewaarde is, en of een redelijke isolatiewaarde haalbaar is. Als dit niet het geval is, dan heeft het eigenlijk geen zin om te isoleren. Met andere woorden, kan het dus zelfs nodig zijn om te verhuizen als je écht je energierekening omlaag wilt krijgen.

Zonnepanelen en een warmtepomp

Zonnepanelen zijn al flink wat jaren op de markt, maar er wordt nog steeds veel in ontwikkeld. Zonnepanelen apeldoorn kunnen dus steeds meer opwekken, en je steeds beter voorzien in je energiebehoeftes. Als je bijvoorbeeld een warmtepomp hebt, kun je zelfs met je zonnepanelen jezelf dus ook verwarmen (in plaats van alleen licht). Een combinatie is dus ideaal. Alleen kunnen er niet altijd zonnepanelen geplaatst worden op je dak. En is een warmtepomp ook niet altijd een optie. Dit betekent dus dat ook hier het soms noodzakelijk kan zijn om te verhuizen om die energierekening écht naar beneden te krijgen.

Bonustip

Wist je dat de overheid leningen en subsidies verstrekt voor verduurzaming? Je zou hiervoor kunnen kijken naar de website van de Rijksoverheid. Dit is namelijk een handige manier om verduurzaming toegankelijk voor jezelf te maken!