Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Zo bespaar je op jouw hypotheek

Rente

Een hypotheek afsluiten is niet iets wat je zomaar doet. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt en kijkt welke hypotheek het beste voor jou is. Zo kom je  in de toekomst niet zomaar in de problemen en kun je geld besparen op jouw hypotheek en de rente hypotheek. In dit artikel geven wij je enkele handige bespaartips.

Tip 1: Let op de voorwaarden

Veel mensen kijken bij het afsluiten van een hypotheek eigenlijk alleen maar naar de rente. Als ze een hypotheek met een lage rente tegenkomen, kiezen ze hiervoor zonder echt verder te kijken. Het is echter ook van belang om te letten op de hypotheekvoorwaarden. 

Soms zitten er ongunstige voorwaarden aan een lage rente verbonden, waardoor je in de toekomst wellicht in de problemen komt. Dit kan dan veel stress en wellicht ook extra kosten met zich meebrengen.

Rente

Tip 2: Kies voor een vaste rente

Een variabele rente kan in een aantal gevallen fijn zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. Misschien verwacht je in eerste instantie dat de rente gaat dalen en je straks goedkoper uit bent, maar het kan zomaar zo zijn dat de rente gaat stijgen. Je maandlasten gaan dan omhoog, je bent extra geld kwijt en misschien red je het dan zelfs amper meer elke maand.

Op dit moment is de kans klein dat de rente nog lager wordt, aangezien de rente al zo laag is. Daarom kun je zeker nu beter kiezen voor een hypotheek met een vaste rente. Dit lage rentepercentage houd je dan in ieder geval voor een aantal jaar vast.