Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Wat zijn de voordelen van een heet water kraan?

heetwaterkraan

Naast het monteren en gebruiken van een heet water kraan heeft zo’n kraan echt veel verschillende voordelen, en het is nou handig om die even te weten daarom zou ik ze even op een rijtje zetten. Een van de grootste voordelen van een hete water cooker is natuurlijk dat je gelijk heet water uit de kraan krijgt. Wachten tot het water warm is geworden, aan de kook is gebracht of tot een waterkoker klaar is, is niet meer nodig dit bespaart je super veel tijd vooral als je snel wilt koken. omdat je de bereidingstijd van zo’n kopje thee zetten of het koken van aardappelen of pasta verlaagt waardoor je dus sneller klaar bent. Je voorkomt waterverlies omdat je precies de hoeveelheid water tapt die je nodig hebt waardoor je automatisch ook heel zuinig bezig bent. 

Verder is een heetwaterkraan meestal energiezuiniger dan meerdere keren per dag een waterkoker gebruiken. Een heet water cooker is verder ruimtebesparend. Je voorkomt dat je allerlei losse apparaten zoals een waterkoker nodig hebt, waardoor je weer wat extra ruimte hebt in je keuken of kast. 

Is er garantie dat zo’n kraan veilig is?

Een heetwater kraan is super veilig in gebruik, dus je hoeft niet bang te zijn dat er dingen kunnen gebeuren . Hij is eigenlijk altijd voorzien van een veiligheidsbediening om ongelukjes te voorkomen . En zodra je de bediening loslaat, stopt het water per direct met stromen dus geen zorgen. Ook komt er geen grote waterstraal uit de kraan. En doordat je geen waterkoker of fluitketel meer nodig hebt om water te koken, voorkom je dat deze met heet water erin heeft kunnen omvallen. Heb ik je interesse gewekt ? Kijk dan even op de website.