Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Wanneer schakel je een ondernemerscoach in?

Tibor zal je vertellen dat je een ondernemerscoach direct moet inschakelen maar dat is niet zo simpel als dat. Eigenlijk is het wel zo simpel. Je schakelt een ondernemerscoach in als je hem of haar nodig bent. Maar wanneer ben je ze nodig? Wanneer je meer geld kunt verdienen door ze in te schakelen. Oke, maar wanneer weet je het antwoord op die laatste vraag? Dat is waar dit artikel voor is. Dit artikel gaat niet in op de vraag of je als beginner een ondernemerscoach nodig bent. Want het antwoord op die vraag is bijna altijd ja. Een schrikbarende hoeveelheid start-ups falen binnen twee tot vijf jaar en de meeste mensen beschrijven hun eerste twee jaar als super stressvol, ongeacht hun success.

Hoe bepaal je wanneer een ondernemers coach winstgevend is?

Of een ondernemerscoach winstgevend is hangt af van een paar dingen. Je moet kijken naar potentiële groei, budget, mentale ruimte, en wat jij wilt persoonlijk. Als je een ondernemerscoach inschakelt en hij of zij zegt dat je bedrijf niet echt verder kan groeien zonder ingrijpende veranderingen is het misschien niet zo handig om een ondernemerscoach in te schakelen. Een goede indicatie of je nog verder kan groeien is door te kijken naar vergelijkbare ondernemingen. Hierbij moet je een onderscheid maken tussen twee verschillende vormen van groei. Je hebt groei waarbij je jouw capaciteit vergroot en eentje waarbij je een nieuwe locatie opent. 

Capaciteit vergroten en een nieuwe locatie openen.

Het verschil tussen deze twee is ook een goede illustratie voor de andere dingen waar je op moet letten wanneer je de keuze maakt om een ondernemerscoach in te zetten. Je kunt moeilijk een nieuwe locatie openen als je net genoeg geld verdient om te kunnen leven van je huidige locatie. Of misschien is je bedrijf compleet gericht op jouw vaardigheden en heb je niet de mentale ruimte om andere mensen te trainen zodat ze op andere locaties jouw vaardigheden kunnen inzetten. Of misschien wil je wel helemaal niet een tweede locatie openen. Voor veel mensen is een bedrijf vergelijkbaar met kunst. Ze willen een restaurant hebben waar ze lekker koken en dat is waar het om gaat. Het geld verdienen staat op tweede plaats. Waarom zou je dan een tweede locatie openen?