Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Waarom kiezen mensen voor bamboe jaloezieën?

Bamboe begint de laatste tijd erg populair te worden in de wereld van de decoratie en het lijkt niet te stoppen! Van bestek tot vazen en van vensterbanken tot hele keukens van bamboe, niks lijkt wel te gek! Maar waarom kiezen we nou steeds vaker bamboe in plaats van hout? Vindt de consument het mooier dan echt hout? Is het een product wat makkelijker te verwerken is? Of is het goedkoper dan andere materialen? De laatste twee vragen kunnen we in ieder geval beantwoorden met nee.

Duurzame stoffen die snel groeien

Bamboe is een snelgroeiend grassoort. Sommige soorten bamboe kunnen wel tot 1 meter per dag groeien! Omdat het zo snel groeit is het een enorm duurzame stof. Werkelijk alles wordt er van gemaakt, dus ook heel begrijpelijk bamboe jaloezieën. Hout is daarin tegen een veel minder duurzame stof, omdat het erg lang duurt voordat deze is terug gegroeid op het moment dat de boom wordt omgehakt.

Bomen groeien natuurlijk veel langzamer, waardoor het schadelijker is voor het milieu om die om te hakken. Daarnaast zorgen de bomen ook nog eens voor schone zuurstof, waar bamboe helemaal niet zo erg mee bezig is. Voor alles en iedereen is het beter dat we meer bamboe gaan gebruiken en minder bomen om gaan kappen. Een nadeel is wel dat er een langer verwerkingsproces aan bamboe zit (waaronder het persen en verlijmen).

Wat wil de consument?

De consument kijkt niet meer alleen naar het product dat er verkocht wordt. Ook het soort bedrijf, de grootte van een bedrijf, de prijs en de kwaliteit van een product tellen heel erg mee. Tegenwoordig komt daar steeds vaker een eis van de consument extra bij: duurzaamheid van de producten die worden gebruikt.

Consumenten hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn bereid daar meer geld aan uit te geven. Ze krijgen het gevoel dat ze de wereld een klein beetje geholpen hebben en delen dit ook graag met vrienden en familie. Daarnaast is bamboe een opkomende trend die nog niet door veel mensen in grote hoeveelheden in huis gebruikt wordt. Kortom, met bamboe jaloezieën van Poweredblinds heb je het nieuwste van het nieuwste in huis!