Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Waarom een Wallbox laadpaal kopen voor je nieuwe elektrische wagen?

Je hebt een nieuwe auto gekocht en om erin te kunnen rijden hoef je niet meer naar het benzinestation. Nee, jij rijdt voortaan elektrisch en merkt er nu al de voordelen van. De volgende stap is het kopen van een laadpaal die je aan huis installeert. Zo kun je op de momenten dat het jou uitkomt, je nieuwe bolide opladen.

Lees in deze blog waarom je een Wallbox laadpaal koopt voor aan huis en wat daar de voordelen van zijn. Want een van de redenen dat je een elektrische auto hebt gekocht, is dat je niet meer langs het tank- of laadstation wilt voordat je verder kunt rijden.

Redenen voor het kopen van een elektrische auto

Andere redenen voor het kopen van een elektrische wagen liggen op het vlak van financiën en duurzaamheid. De afstand die je voorheen met je benzineauto aflegde, is lager in kosten nu je elektrisch rijdt. Is toch een stuk aantrekkelijker voor je portemonnee en voor jezelf. Het geld dat je bespaart kun je nu in andere zaken investeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Wallbox laadpaal die je koopt om thuis te installeren zodat je op ieder gewenst moment je auto op kunt laden?

Daarnaast heeft het rijden op elektriciteit en het laden van de auto een gunstig effect op het milieu. Zeker wanneer de laadpaal is aangesloten op zonnepanelen kun je op een duurzame manier je auto opladen en draag je bij aan een sterke vermindering van CO2-uitstoot.

Wat zijn redenen om een Wallbox laadpaal te kopen?

Zoek je naar een geschikte laadpaal die aansluit op je auto en in korte tijd laadt? Laat me je een aantal redenen geven waarom je voor een Wallbox laadpaal kiest. In de eerste plaats haal je een laadpaal voor thuis die van hoge kwaliteit is. Je zult merken dat je auto in mum van tijd volgeladen is en dat het vermogen van de laadpaal er niet na iedere sessie op achteruit gaat. Andere voordelen van de Wallbox laadpaal zijn:

  • De laadpaal is breed inzetbaar voor diverse automerken. Dus welk type elektrische auto je ook hebt aangeschaft, de kans is groot dat je de accu ervan kunt aansluiten op de Wallbox laadpaal.
  • Het compact model van de laadpaal heeft een aantrekkelijke vormgeving. Wil je de laadpaal thuis installeren, dan hoef je je geen zorgen te maken over het uiterlijk. Dat is om door een ringetje te halen en de laadpaal geef je een subtiele en mooie plek op de oprit.
  • Waarom je een Wallbox laadpaal koopt heeft vooral te maken met de functies waar je gebruik van kunt maken. Denk daarbij aan het laadvermogen van de paal dat ervoor zorgt dat de accu weer aangevuld wordt en aan de mogelijkheid om je laadsessies bij te houden. Aan de hand van de opgeslagen gegevens kun je precies terugzien hoe lang het heeft geduurd om de auto op te laden en hoeveel energiekosten erin zitten.

Nooit meer op zoek naar een laadpunt met een eigen laadpaal op de oprit

Waarom je een Wallbox laadpaal koopt lijkt me duidelijk. Een compact model dat breed inzetbaar is voor diverse automerken. Zeker in de toekomst zal deze laadpaal goed van pas komen, wanneer steeds meer benzineauto’s plaatsmaken voor hun elektrische concurrent. Naar het tankstation was al verleden tijd, maar met je eigen Wallbox laadpaal op de oprit hoef je ook niet langer naar een laadstation om de accu aan te vullen.