Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Waarom een palenrammer gebruiken?

Een paalrammer kopen op benzine is een goede aankoop. Wat kenmerkend is aan een een palenrammer is dat het palen gemakkelijk de grond in werkt. Het verschil ten opzichte van andere palenrammers zit hem in de aandrijving. Palenrammers met een compressor voor een klus of palenrammers die op brandstof draaien hebben niet altijd voldoende kracht om deze te dragen, kun je het beste gaan voor de hydraulische palenrammer. Deze kan gekoppeld worden aan een grondverzetmachine waardoor je sneller klaar bent met je werkzaamheden. Je verbruikt weinig energie ten opzichte van een slaghamer, dit maakt het ideaal voor iedereen die slim te werk wil gaan.

Geschiktheid palenrammer benzine

Ben je zelf werkzaam in een bouw, groen, duurzaam en/of agrobedrijf? En vind je het leuk om zelfstandig klusjes aan te pakken? Een paalrammer kopen op benzine kan altijd handig zijn, dit hangt echter wel af van de klus die je wilt gaan doen. Welke werkzaamheden passen dan het beste bij een palenrammer op benzine? Denk maar eens het plaatsen van funderingen en beschoeiingen, en nog allerlei andere toepassingen. Klussers, timmermannen en/of bouwvakkers die lekker sneller willen werken komen het beste in aanmerking voor een palenrammer, aangezien dit model gewoon sneller en efficiënter is dan met een slaghamer.

Wat u moet weten

Het is van belang om op de hoogte te zijn over allerlei basiskennis omtrent een palenrammer dat op lucht werkt. Een heimachine op lucht wordt vaak gebruikt om stalen palen in de grond te kunnen heien. Het is een soort luchtcompressor die is aangesloten op een lange slang waar lucht doorheen komt. De bevestiging van de luchtcompressor gebeurt aan de hand van een gewicht dat aan het uiteinde van de slang vast zit. Wanneer de trekker op het pistool wordt overgehaald, hoort u dat de luchtstroom samengeperst wordt, hierdoor ontstaat er druk dat in de via de slang wordt opgebouwd en vrijgegeven.