Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Voordelen van balkon hekwerken

Bij het huren of kopen van een appartement krijg je vaak een balkon erbij. Een balkon is in principe een open uitbouw van een gebouw. Bij het balkon wordt er een bovenvlak vanuit het gebouw toegankelijk gemaakt voor de bewoners. Een balkon is altijd te vinden aan minimaal 1 zijde. Daarnaast bevindt het zich op een verdieping van een gebouw. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een balkon hek. Een balkon hekwerk kan veel voordelen met zich meebrengen voor u.

Beveiliging

Een van de belangrijkste voordelen van een hekwerk op het balkon is de beveiliging. Het huis wordt door middel van het hekwerk wat beter beveiligd. Dit komt doordat de metalen hekwerken een afschrikkende werking heeft op de inbrekers. Hierdoor zijn zij sneller geneigd om niet bij jouw woning in te breken. Het voordeel hiervan is dat u veiliger kunt gaan wonen. Ook krijg je hierdoor een beschermd gevoel in je eigen huis. Je kunt met een rustiger gevoel in je woning zitten, maar je hoeft je ook minder snel druk te maken wanneer je even op vakantie bent. Je kunt met een gerust hart je woning achterlaten, zonder het gevoel te hebben dat er ieder moment ingebroken kan worden.

Inboedelverzekering

Een ander voordeel van een balkon hekwerk, is dat je een korting kunt krijgen op je inboedelverzekering. De korting krijg je niet automatisch. Het hekwerk zal namelijk aan wat eisen moeten voldoen. Wanneer er is voldaan aan de eisen, dan pas kun je in aanmerking komen voor de korting op de inboedelverzekering. De verzekeraar zal rekening houden met een aantal punten. Zo wordt er gekeken naar het materiaal van het hekwerk. Ook wordt er gekeken naar de hang- en sluitwerk. De eisen die worden door verschillende groepen opgesteld. Zo is de bond van verzekeraars erbij betrokken en de politie. Verder hangt het er ook van af waar je in Nederland woont.