Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Voor verschillende dakdoorvoeren raad ik je Werova aan

Dakdoorvoeren

Dakdoorvoeren is niet bepaald een onderwerp waar iedereen stil bij zal staan. Dat vind ik ook niet zo gek, want zolang het regenwater wordt afgevoerd is er niks aan de hand toch. Hierbij moet ik ook zeggen dat ik nooit heb omgekeken naar het dak van de schuur. Af en toe de dakgoot eens leegmaken, maar dat was het vaak wel. Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom ik dan deze blog schrijf. Aangezien ik er zelf nooit bij heb stilgestaan wil ik je namelijk een tip meegeven. Kijken zo nu en dan eens op het dak. Dat kan namelijk nattigheid voorkomen.

Kunststof

Kunststof dakdoorvoeren

Zelf zou ik niet eens weten hoe oud het materiaal van het dak is. Hierbij heb ik eigenlijk ook nooit gecontroleerd of het water wel goed en volledig van het dak gaat. Had ik dit wel gedaan, dan had ik eerder gezien dat er altijd een laagje water bleef liggen in de hoek. Waarschijnlijk heeft het water zich een weg naar beneden weten te vinden. Die weg leidde uiteindelijk door het plafond en op mijn fiets. Anders had ik het waarschijnlijk niet eens opgemerkt. Gelukkig voor mij was de lekkage erg beperkt, maar je snapt wel dat hier iets aan gedaan moest worden.

Regen

Met behulp van een ladder ging ik het dak op en vond dus het plasje water in de hoek. Het aparte was dat daar een afvoer zou moeten zitten. Die was verstopt en kapot geraakt, waardoor het water via een alternatieve route naar beneden kwam. Na een hoop gedoe heb ik de doorvoer eruit weten te krijgen. De volgende stap was opzoek gaan naar een nieuwe. Op die manier kwam ik eigenlijk op de website van Werova terecht. Zij bieden namelijk verschillende soorten en maten dakdoorvoeren aan. Met maar een paar kliks had ik een nieuwe besteld en ontvangen.