Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Vier redenen om voor houten speelgoed baby te kiezen

keukenblad

Het meest ideale cadeau voor je baby is het aanschaffen van speelgoed. In veel speelgoed artikelen zit een stukje leren verstopt zodat het je baby kan helpen ontwikkelen op een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan een rammelaar die je kindje helpt met het ontwikkelen van zijn motorische vaardigheden. Maar een muziekdoosje helpt je baby juist met het ontwikkelen van zijn taal- en spraakvaardigheden. Welk speelgoed je voor je baby ook kiest, houten speelgoed baby heeft vele voordelen. Hieronder lees je welke voordelen houten speelgoed heeft voor je kindje en het milieu. 

Houten speelgoed baby is ecologisch

Het houten speelgoed baby dat je tegenwoordig bij de meeste winkels kan aanschaffen is ecologisch. Het hout dat wordt gebruikt voor het speeltje komt uit duurzame bosbouw. Zo draag je dus jouw steentje bij aan een beter en duurzamer milieu. Ook is de samenstelling van plastic speelgoed een grotere belasting voor het milieu dan hout. Je kunt dus eenvoudig een bijdrage leveren op het gebied van een beter milieu als je speelgoed aan wilt schaffen. 

Houten speelgoed gaat langer mee

Daarnaast gaat houten speelgoed vaak langer mee dan plastic speelgoed omdat het minder makkelijk kapot gaat. Vaak heb je zelf namelijk nog houten speelgoed uit jouw tijd die niet verteerd zijn of kapot gevallen/gestoten. Jouw kindje kan het houten speelgoed gaan gebruiken, maar waarschijnlijk jouw kleinkinderen ook weer. 

Houten speelgoed baby stimuleert de verbeelding

Veel plastic speelgoed bezitten allerlei kleurtjes en muziekjes of zelfs lichtjes. Het is een ideale manier om de aandacht van je baby te trekken, maar je kindje kan er wel snel op uitgekeken raken. Het spreekt namelijk niet de verbeelding van je kindje aan, waardoor hij niets hoeft bij te leren. Vaak is houten speelgoed eenvoudiger van opzet, waardoor je baby meer met zijn fantasie moet spelen. Op die manier stimuleer je een grenzeloze fantasie en enorme hoeveelheden creativiteit. 

Eigenlijk kun je zeggen dat houten speelgoed baby tijdloos is, want wanneer wil een baby niet meer bouwen, schommelen en rijden? Daar zijn namelijk geen hoogstaande snufjes voor nodig. Daarom kunnen kinderen vaak eindeloos met een houten hobbelpaard, blokken en een schommel uit de voeten. 

Houten speelgoed baby is veilig 

Speelgoed voor je baby moet altijd veilig zijn. Zo moet je baby er niet in kunnen stikken bijvoorbeeld en mogen er geen onderdelen losraken. Daarnaast bevat plastic vaak veel schadelijke stoffen. Als je kind ermee speelt en erin bijt of eraan likt dan kan je kindje dat inslikken. Houten speelgoed is onbewerkt waardoor je kindje geen gevaarlijke stoffen binnen krijgt als ze erop sabbelen of eraan likken. 

Als je dus speelgoed voor je baby wil aanschaffen dan is houten speelgoed baby een goede keuze om meerdere redenen. Het is een veilig product, ecologisch, stimuleert verschillende ontwikkelingen van je kindje en gaat ook nog eens vele generaties mee. Maar kijk ook op zolder bij je eigen oude speelgoed, misschien vind je daar leuke inspiratie of je eigen houten blokken waar je vroeger mee speelde. 

Wil je er nog wat bij hebben? Bekijk het assortiment van Babysonly.nl.