Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Tips voor een douglashout overkapping

Tips voor een douglashout overkapping

Wilt u het komende jaar ook lekker genieten onder een overkapping in uw tuin? Als het in de zon te warm is, vindt u er schaduw en koelte. Als het regent, zit eronder lekker droog. Kortom: met een overkapping kunt u optimaal genieten van uw tuin. Dan rest nog de kwestie: van welk materiaal maakt u de overkapping? Lees daarom hier onze tips voor een douglashout overkapping.

Doel van de overkapping bepalen

De omvang en het ontwerp van de overkapping in uw tuin kunt u het beste bepalen als u heeft bepaald waarvoor u hem gaat gebruiken. Wilt u veel in de schaduw kunnen zitten, of wil u gegarandeerd altijd droog zitten? Heeft u beschutte ruimte nodig in de tuin om te dineren of te borrelen? Wilt u extra bergruimte creëren, of wilt u onder overkapping een jacuzzi plaatsen?

De goede plek kiezen

De positie van de zon verschuift in de loop van de dag in uw tuin. Dat heeft wellicht invloed op de plek waar u de overkapping wil plaatsen. Wilt u ontbijten in de ochtendzon en ‘s middags comfortabel in de schaduw zitten? Of wilt u juist de hele dag lekker bakken in de zon? Zorg dat u de overkapping zodanig plaatst dat de zon u niet in de weg zit, of dat u er juist volledig van kunt genieten.

Materiaalkeuze

Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, maar hebben ook andere soorten onderhoud nodig. Hout geeft veel sfeer en een warme uitstraling, maar heeft meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld aluminium. Maar wist u dat er houtsoorten zijn die makkelijk te onderhouden zijn als u ze impregneert? Wat dacht u in dat geval van een overkapping van douglas hout in uw tuin?

Meer tips voor een vrijstaande overkapping?

Naast bovenstaande tips, zijn er nog veel meer manieren om extra te genieten van uw tuin met een vrijstaande overkapping. Maar de belangrijkste tips zijn toch wel de volgende:
  • Denk na over het ontwerp
  • Benut de ruimte in de tuin goed
  • Breng sfeer aan
Vond u dit een nuttig blog voor u? Wij horen het graag van u via ons contactformulier.