Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Tip voor een zeer goede taxateur in Utrecht

Logo-Gusto-Casa

Een taxateur stelt een taxatierapport op waarin de huidige marktwaarde van de woning staat. Bij deze waarde wordt er rekening gehouden met de woonoppervlakte, bouwkundige staat, luxe & afwerking, ligging en planologische ontwikkelingen. Voor een taxateur Utrecht ben je bij Gusto Casa aan het juiste adres. 

De taxateurs van Custo Casa 

Het is zeer belangrijk dat een goede taxateur de wijk waar de woning is staat goed kent, de vergelijkbare woning dagelijkse zien en weet wat er in de wijk speelt. Hiervoor is het belangrijk om niet alleen naar het woonoppervlak te kijken, maar ook goed te kijken of de woningen in de wijk geliefd zijn bindend huizenmarkt. Een taxateur kan een taxatie van een nieuwe woning taxeren, jouw huidige woning taxeren en een taxatie maken voor een verbouwing en verdeling. Een taxateur moet onafhankelijk zijn en een taxateur mag zijn standplaats niet meer dan 10 km hemelsbreeds van Utrecht af hebben. Een taxateur in Utrecht mag echter tot 20 km om zijn standplaats taxeren. Dit houd in dat een taxateur Utrecht wel in Amersfoort maar niet andersom woning mag taxeren. Een taxateur mag niet jouw aankoopmakelaar zijn en ook niet de verkoop koopmakelaar. In het stroomschema van de NRVT kun je zien of de taxateur die jij hebt gekozen ook daadwerkelijk de woning die jij voor ogen hebt mag taxeren. 

Een kennismakingsgesprek met een taxateur van Gusto Casa

Als de informatie die op de website van Gusto Casa jouw aanspreekt zal er eerst een kennismakingsgesprek volgen. In dit gesprek worden al jouw persoonlijke wensen besproken en wat de taxateur voor jou kan beteken.