Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Subsidie voor woning verduurzamen

kunststof kozijnen subsidie

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw woning kunt verduurzamen. Zo kun je op je eigen manier een steentje bijdragen aan alle uitstoot en milieubelasting. Wist je dat je ook een subsidie kunt aanvragen voor het verduurzamen van je woning? De overheid wil namelijk stimuleren dat mensen aanpassingen aan hun huis verrichten die zijn gericht op het verduurzamen van hun woning. Dit zijn maatregelen met een focus op verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing. Zo kun je dus ook een kunststof kozijnen subsidie aanvragen. 

kunststof kozijnen subsidie

Voorwaarden voor aanvragen subsidie

Als je als particulier of als Vereniging van Eigenaren kunststof kozijnen wil laten plaatsen, kun je hier de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor aanvragen. Er zijn een aantal voorwaarden voor het mogen aanvragen van de SEEH. Dit zijn dat de woning jouw eigendom en hoofdverblijf is, je minimaal twee energiebesparende maatregelen laat uitvoeren en dat de maatregelen na 15 Augustus 2019 zijn uitgevoerd.

Kunststof kozijnen subsidie

De SEEH houdt het volgende in: je moet triple-glas laten combineren met (nieuwe) isolerende kozijnen. Deze kozijnen moeten een maximale U-waarde hebben van 1.5. Als je als VvE energieadvies wil krijgen door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, of energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren, kun je hier ook de SEEH voor aanvragen. Dan heeft de SEEH betrekking op triple-glas in combinatie met isolerende kozijnen of panelen in combinatie met triple-glas en isolerende kozijnen. 

Ten slotte verstrekt het Nationaal Energiebesparingsfonds nog leningen met een lage rente voor VvE’s voor verduurzaming van wonen.