Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Slimme tips om minder energie te verbruiken

energieverbruik verminderen tips

Duurzaamheid speelt een belangrijkere rol dan ooit tevoren en er komt dan ook steeds meer aandacht voor. Ook als het gaat om energieverbruik is duurzaamheid natuurlijk van groot belang. Maar wat kun je nou precies doen om zo duurzaam en verantwoord mogelijk met je energieverbruik om te gaan? Daar wil ik je in dit artikel graag meer over vertellen.

Een duurzame en voordelige energieleverancier

Als je op een duurzame manier met je energieverbruik om wilt gaan, is het natuurlijk allereerst van belang dat je kiest voor een duurzame, goede energieleverancier. Sluit dus niet zomaar een contract af bij de eerste de beste partij, maar maak een weloverwogen keuze. Door te kiezen voor een bedrijf dat haar energie op een groene wijze opwekt, zorg je voor een minder grote impact op de natuurlijk en het milieu.

Ga verantwoord met verwarming om

Een terrein waarop voor veel mensen nog een hoop te winnen valt is onnodige stookkosten. In veel huishoudens wordt hiermee namelijk niet op een goede manier omgegaan. Vaak wordt de verwarming bijvoorbeeld pas uitgezet op het moment dat men naar bed gaat. Dat is zonde, want op het moment waarop je de verwarming uitzet blijft het nog lange tijd aangenaam. Door de verwarming dus bijvoorbeeld al een uur eerder uit te zetten ben je al een stuk duurzamer bezig (en bespaar je op jaarbasis meer geld dan je denkt). Een andere manier om duurzamer met je energieverbruik om te gaan is aan de hand van een slimme termostaat.

Goede ventilatie

Hoe droger de lucht, hoe sneller deze wordt verwarmd. Het helpt daarom om iedere dag de ramen eventjes open te zetten. Zo zorg je ervoor dat er meer droge lucht naar binnen komt en dat de vochtige lucht wordt verdreven. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar met deze praktische tip bespaar je al gauw een paar tientjes per maand.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om duurzamer met je energieverbruik om te gaan? Via deze link vind je meer handige tips!