Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Schitterende tuinplant

Glansmispel

Iedereen houdt van een plant of struik in zijn tuin die net even wat mooier is dan de gemiddelde plant. met de Glansmispel heb je zo’n unieke plant die werkelijk prachtig is om te zien. Deze plant wordt steeds vaker gezien in tuinen, dit is niet vreemd want als je hem ziet weet je direct waarom. Je kunt ze planten als losse struik, maar ook als haag. Van oorsprong groeien de planten in Aziatische bergen, de plant of struik blijft altijd groen en behoudt hierdoor zijn blad.

Mooie kleur

Ideaal als je van afwisseling houdt

Ben je iemand die wel van een kleurtje in zijn tuin houd dan is de Glansmispel de plant voor jou, gebruik de struik als haag met prachtige rode bladeren. In het voorjaar als de nieuwe bladeren komen zijn deze vuurrood van kleur, de nieuwe bladeren zijn namelijk rijk aan anthocyaan. Dit zorgt er tevens voor dat in de zon de bladeren niet verbranden en niet van de plant afvallen. In de zomer verkleuren de bladeren en worden donkergroen, in de winter worden ze bruin rood.

Groot aanbod

Snelgroeiende haag

Een Glansmispel mag je best rekenen onder de snelgroeiende hagen met tot wel 40 cm groei per jaar. De hoogte kan ongeveer maximaal 2,5 meter worden, wil je een kleine lage haag houden dan is dit ook mogelijk. Wil je een mooie dichte haag voor de privacy dan is het goed de struik een tot twee keer per jaar te snoeien. Je mag grof snoeien tot op het hout aan toe, wil je geen strakke haag dan snoei je gewoon een keer per jaar en wat minder grof.