Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Problemen door vochtproblemen Vlaanderen

Vochtproblemen Vlaanderen kom je relatief vaak tegen. Vlaanderen is, net als de meeste delen van Noord-Europa,  een vochtige streek. Daardoor moeten inwoners extra rekening houden met problemen door vocht. Huizen en andere gebouwen moeten zo gebouwd worden dat vocht niet naar binnen kan dringen. De gevolgen van vocht kunnen namelijk ernstig zijn. Niet alleen voor de staat van je woning, maar ook de gezondheid van de bewoners kan aangetast worden. Het is daarom belangrijk dat je de symptomen van een hoog vochtgehalte kunt herkennen. Er kunnen dan maatregelen worden genomen om vocht buiten de woning te houden.  

Gevolgen voor de gezondheid door vochtproblemen Vlaanderen

Vocht kan zeer nare gevolgen hebben voor je woning. Vocht trekt namelijk allerlei ongedierte aan. Daarnaast heeft een hoog vochtgehalte in de lucht direct slechte gevolgen voor je gezondheid. Zwarte schimmel is wellicht het meest bekende gevolg van vocht. Deze schimmel is slecht voor je huid en kan voor problemen met de luchtwegen zorgen. Mensen die astma hebben kunnen dat vaak direct merken door een verergering van ademhalingsproblemen. Ratten en muizen komen ook graag op woonruimtes en kantoren af waar het vochtgehalte hoog is.

Gevolgen voor je woning door vochtproblemen Vlaanderen

Vocht kan de gezondheid van mensen aantasten. Daarnaast heeft het een slechte uitwerking op de staat van je woning. Belangrijke metalen onderdelen van de constructie kunnen gaan roesten en beton kan af gaan brokkelen. Vanzelfsprekend heeft dat negatieve gevolgen voor de waarde van je huis.