Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Prachtige interieurtrends in 2021.

Natuurlijke elementen sluipen al jaren het interieur binnen en die trend in interieurdesign zal in ieder geval tot 2021 blijven bestaan. Bio ontwerp begon als een manier om het buitenleven naar binnen te halen. Onderzoek suggereert een sterk verband tussen natuurlijke elementen en geestelijke gezondheid, en in de door technologie gedreven wereld van vandaag wordt deze verbinding nog belangrijker. Deze trend wordt meestal gezien door het gebruik van natuurlijke elementen zoals bossen, grassen, geweven lonten, stokslagen, steen, aardetinten en planten of afbeeldingen van planten en andere natuurlijke landschappen.

Minimalisme

Geïnspireerd door het moderne minimalisme van Scandinavische interieurs, is licht hout overal in opgedoken, van vloeren tot meubels tot accentuerende muren en kasten. Met zijn ruwe kleur en esthetiek past licht hout goed bij zowel bio designelementen als de aangeklede, Californische Causale interieurs, een interieurontwerpers waarvan we bij Julia Living verwachten dat deze sterk zal blijven tot 2022.

Authenticiteit

Zowel ontwerpers als huiseigenaren snakken naar een gevoel van authenticiteit in 2021 dat naar verwachting doorzet in 2022 en daarna volgens Julia Living. Hoewel een op elkaar afgestemde inrichting altijd een no-no is geweest voor topontwerpers, is het verlangen naar uniek samengestelde en vervaardigde interieurs ongekend hoog. Om dit verzamelde gevoel te creëren, worden statement-stukken gebruikt om diepte en flair aan een ruimte toe te voegen. Dit kan een stuk oversized kunst zijn, gewaagde koffers, vintage of antiek stuk, stoffering in een onverwachte kleur of stof.

Vet zwart en wit

Waarom zijn ontwerpers na tientallen jaren op het toneel nog steeds zo in de ban van zwart en wit? Omdat het tijdloos, klassiek, veelzijdig en altijd een showstopper is. Momenteel maakt deze trend indruk ook bij Julia Living in de vorm van gedurfde keukens en badkamers, grafische kunstwerken en opvallende vloeren met patronen, vloerkleden, behang en stof, deze trend voegt drama en dimensie toe aan elke ruimte in huis.