Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Picknicktafel hardhout uitkiezen

Blootgesteld aan de elementen van de natuur en nog in staat zijn om daar weerstand aan te bieden, een picknicktafel hardhout is de juiste keuze. Het hardhout absorbeert van nature niet veel water waardoor er na een poos geen sprake zal zijn van rottend hout. Het duurzaam karakter is ook terug te vinden in het niet vervormen van het hout, zelfs niet wanneer er sprake is van grote temperatuurverschillen. Zo een picknicktafel kan dus gerust het heel jaar door buiten worden gelaten.

Het hardhout geeft de tafel een aparte uitstraling

Zelfs zonder een verflaag heeft een picknicktafel hardhout een fraaie uitstraling. Dat komt door de houtnerven die elke tafel zo uniek maken. De houtsoort maakt daarbij ook een verschil uit en kan er uitgekeken worden naar modellen met een geïntegreerde zitplaatsen of losse bankjes. Omdat zo een picknicktafel flink zwaar kan zijn, moet er wel gezorgd worden voor een stevige ondergrond waar de tafelpoten niet in zullen wegzakken en zo ook niet steeds met vocht in aanraking zullen komen. Let bij de aanschaf ook op de zithoogte, vooral wanneer de kinderen er veel gebruik van zullen maken.

Een goed onderhouden tafel gaat lang mee

De schattingen variëren, maar kan een picknicktafel hardhout die goed onderhouden wordt, ongeveer 25 jaar meegaan. Om het hout extra te beschermen tegen de invloeden van het weer, kan er gebruik worden gemaakt van impregneerolie. Het hout even schuren, schoonvegen en vervolgens de olie aanbrengen. Zo krijgt de picknicktafel ook een mooie donkere kleur. Verf kan worden gebruikt voor niet alleen de nodige bescherming, maar ook het geven van een aparte uitstraling. Zo kan al het tuinmeubilair een passend tintje worden gegeven.

Een hardhouten picknicktafel is een welkome aanvulling voor in de tuin en gaat het om een investering die vele jaren mee zal gaan. Wie niet over veel ruimte beschikt kan kiezen voor een inklapbaar model. Zo een picknicktafel staat ook mooi op het terras of serre.