Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Ook je toilet kan je stucen

Veel mensen weten niet eens wat stucen is of wat je allemaal kan stucen. Als ze iets moeten bedenken, zijn ze al gauw geneigd om te zeggen dat je een muur kan stucen. Misschien komen ze ook nog zo ver om te bedenken dat de vloer of het plafond te stucen zijn. Maar je kan ook toilet stucen. Sterker nog, niet alleen je toilet, maar ook het waterreservoir dat erbij hoort. Dit kan je bovendien makkelijk zelf doen, namelijk door beton cire in de wc aan te brengen. Zelf toilet stucen doe je als volgt.

Stappenplan

Hoe je begint met toilet stucen, is afhankelijk van de ondergrond. Als de ondergrond MDF of gipsplaat is, is de ondergrond waarschijnlijk uit zichzelf al egaal. Dan kan je dus direct beginnen met het bekleden van het toilet met de betonlook. Dit geschiedt echter in verschillende lagen: eerst breng je een primer aan, zodat de lagen beton cire die daar nog bovenop komen, goed kunnen hechten. Dan volgen de lagen beton cire. Tot slot breng je een beschermende laag aan. Deze beschermt het beton tegen invloeden van buitenaf en zorgt er bovendien voor dat deze waterdicht wordt.

Tips

Dit alles kan je eenvoudig zelf doen met een verwerkings-set die wordt bijgeleverd bij Betonstunter. Zo kan je zelf je wc stucen. Uiteraard is het wel aan te raden om de handleiding grondig door te lezen, zowel voor beginners als ervaren klussers. Veel mensen maken namelijk fouten door verkeerd te lezen, of ze denken dat ze het zelf wel weten. Daardoor vergeten ze echter cruciale stappen, zoals de beschermlaag of de primer. Als je eenmaal begonnen bent met stuccen, kun je vaak niet meer terug om dit te veranderen. Het is dan dus een heel gedoe om het te herstellen. Mocht u er desondanks niet uitkomen, dan kan u altijd contact opnemen met de winkel om verzekerd te zijn van een goed resultaat. Bij Betonstunter kun je ook metal stuc kopen. Dit is ook zeker de moeite waard.