Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Madeira in de zomer

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan. De grootste stad op Madeira is Funchal. Madeira kent een mild klimaat. Dit wilt zeggen dat de temperaturen vrij stabiel liggen tussen de 16 en de 22 graden celcius. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en de hoogste berg is de Pico Ruivo. Deze berg is maar liefst 1862 meter hoog. 

Madeira

Flora en fauna

De flora in Madeira is erg mooi, vooral rondom de Levadas zijn er veel bijzondere bloemen en planten te vinden. De bossen staan vol kruiden en laurierbomen en dit ruikt natuurlijk heerlijk. De meest voorkomende bloemen zijn de Madeirese geraniums met prachtige kleine roze bloemetjes. In de verschillende botanische tuinen die er in Madeira te vinden zijn, kun je al deze plantensoorten bij elkaar zien. Er zijn ook erg mooie vogelsoorten in de bossen te zien en op de hoge toppen leven ook veel roofvogels. 

Cultuur

Madeira wordt beschouwd als het oudste toeristische eiland van Europa. De buitenlandse invloeden van de Portugezen en de Engelsen, hebben hun sporen op het eiland achtergelaten, wat te zien is bij bijvoorbeeld de architectuur. Kenmerkend zijn de azulejos op bijvoorbeeld kerken, openbare gebouwen en fonteinen. De tobogan is typerend voor Madeira. Dit is een rieten korf op houden glijders die tegenwoordig alleen nog gebruikt wordt in de plaats Monte voor het vervoeren van toeristen. In parken en op de pleinen komen de lokale oudere bewoners regelmatig bij elkaar voor een potje backgammon of kaarten.