Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Keuken op maat

Inleiding

Een mooi huis zorgt voor geluk en rust in uw leven. Het moet een plek zijn waar u zich ook echt thuis voelt en graag wilt zijn.

De buitenkant van uw huis is daarbij belangrijk. Maar zeer zeker ook de binnenkant van uw huis. En dan komen we al snel op de inrichting ervan terecht.

Keuken

Wat ik persoonlijk erg mooi vind is een (grote) leef keuken op maat. Zo’n keuken op maatwaar een mooie grote tafel aan staat waaraan je met vrienden een borrel kunt doen of heerlijk dineren.

Maar de keuken zelf moet uiteraard ook functioneel, praktisch en efficiënt zijn naast de uitstraling.

Keuken op maat

Een keuken op maat is belangrijk. U brengt veel tijd door in de keuken en bent er veel aan het werk om bijvoorbeeld het eten voor te bereiden en op tafel te krijgen. Als deze keuken dan niet praktisch is ingericht en niet op maat is voor u dan kan dat leiden tot verschillende problemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een zere rug krijgen als het keukenblad te laag is. U moet dan teveel met een gebogen rug werken.

Een ander probleem kan zijn dat u uw hoofd stoot als de keukenkastjes te laag hangen.

Als de keukenkastjes te hoog hangen kunt u weer niet goed bij hetgeen er in staat. U moet dan gevaarlijke capriolen uithalen om toch dat kopje of bord uit het kastje te halen wat achterin staat.

Andere voordelen

Naast bovengenoemde voordelen zijn er nog meer. Bij een keuken op maat kunt u ook kiezen waar u de elektrische apparaten zoals oven en magnetron geplaatst wilt hebben. Ook hierbij is de hoogte van deze apparaten belangrijk. U weet natuurlijk met een zo recht mogelijk rug met deze apparaten kunnen werken zonder al te veel hoeven te bukken of op de tenen te staan.

Ook de positie van de vaatwasser is te bepalen. Tegenwoordig zie je dat deze veel op ooghoogte zitten terwijl deze eerder natuurlijk veelal onderin de keuken zaten. Dat had als gevolg dat je met inpakken en uitpakken veelvuldig moet bukken wat kan leiden tot een zere rug.

Er is een nog voordeel wat we niet hebben genoemd. De grote van de kastjes en daarmee ook de breedte ervan inclusief de deurtjes. De standaard kastjes en deurtjes zijn soms wat smal. Een wat breder kastje erbij kan handig en praktisch zijn als je bijvoorbeeld grotere schalen wilt herbergen.