Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Je deur gebruiksvriendelijk en strak vormgeven? Het lukt met meerpuntssluitingen

Deursloten

Een meerpuntssluiting is een slot voor op een deur. Dit slot bestaat standaard uit meerdere sluitpunten. Over het algemeen gaat het dan om drie tot vijf sluitpunten, netjes verdeeld over de lengte van de deur. Een dergelijk slot wordt ook wel beschouwd als een veiligere variant van de wat meer ouderwetse insteekcilinders. Er zijn verschillende redenen om nu te kiezen voor meerpuntssluitingen. In de volgende alinea lees je daar alles over. Verderop in dit artikel geven we nog een belangrijke tip die moet bijdragen aan een zo goed mogelijke veiligheid.

meerpuntssluiting

Wat zijn de voordelen van een meerpuntssluitingen?

Als je het vergelijkt met andere vormen van deursloten hebben meerpuntssluiting een aantal voordelen in huis, te weten:

  • Een meerpuntssluiting geeft een deur een nette en strakke uitstraling. Aan de buitenkant zie je namelijk niet al die losse, van elkaar afgezonderde sloten zitten.
  • Met een meerpuntssluiting kun je een deur in één beweging openen. Je hoeft dus niet alle sloten stuk voor stuk open te maken.
  • Mits je een meerpuntssluiting slot van goede kwaliteit koopt bezit het slot sterke inbraakwerende kwaliteiten. Hieronder gaan we dieper in op dit essentiële aspect.

Zo zorg je voor bescherming tegen inbraak

Wanneer je een meerpuntssluiting wenst te gaan aanschaffen is het verstandig om niet zomaar willekeurig een slot uit te kiezen. Beter is om de verschillende sloten eerst even nader te bestuderen. Een van de belangrijkste dingen om dan op te letten is of een slot beschikt over een SKG-keurmerk. Heeft een slot namelijk dit keurmerk, dan zegt dat iets (positiefs) over de inbraakveiligheid van het slot. Bij dit keurmerk zijn er vervolgens ook nog verschillende gradaties. Een slot kan één, twee of drie sterren worden toegewezen. Uiteraard geldt dat hoe meer sterren een slot heeft, hoe veiliger het is.