Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Is een airco duur in gebruik?

Is een airco duur in gebruik?
Een airco is tegenwoordig onmisbaar tijdens de warme zomerse dagen. Veel mensen hebben echter nog steeds bepaalde twijfels over het gebruik van een airco. Eén daarvan is: Is een airco duur in gebruik? In dit blogartikel zullen we deze vraag beantwoorden en aantonen dat het gebruik van een airco in uw huis in Den Bosch helemaal niet duur hoeft te zijn.

Verbruikskosten airco bijna nihil

Veel mensen denken dat een airco bijna net zoveel stroom verbruikt als een koelkast of vriezer. Niets is minder waar. Het verbruik van een moderne airco in Den Bosch is, in vergelijking met een koelkast of vriezer, heel efficiënt in het energieverbruik. Dit is vooral het geval wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen, die veel mensen tegenwoordig op hun dak hebben liggen. Je kunt dan de opgewekte energie uit de zonnepanelen gebruiken om de airco te laten werken. Op die manier is het gebruik van een airco bijna gratis.

Goedkoop verwarmen in de winter

Maar een airco is niet alleen voordelig in de zomermaanden. In de winter kun je hem gebruiken om te verwarmen. Vaak is het niet genoeg om het hele huis te verwarmen, maar door deze gratis extra warmte hoef je minder bij te stoken. Hierdoor kun je flink op de energiekosten besparen. Zeker wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt.

Ontvochtigingsfunctie

Een airco heeft nog een handige functie, namelijk ontvochtigen. In de zomer is de luchtvochtigheid vaak hoog, waardoor we ons lichaam minder goed kunnen koelen. Met een lagere luchtvochtigheid kan de airco dus een standje lager. Zo kun je nog meer besparen.

Huis in Den Bosch bijna gratis koelen

Met de toegenomen warmere weersomstandigheden en stijgende energierekeningen, moeten we allemaal nadenken over hoe we ons huis in Den Bosch comfortabel kunnen houden zonder ons blauw te betalen aan stroom. Wanneer je zonnepanelen hebt, is de investering in een airco wat dat betreft een no-brainer. Want na de aanschaf heb je er nauwelijks kosten aan. Heb je nog geen zonnepanelen? Hier zijn 5 goede redenen om zonnepanelen aan te schaffen!