Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoogteverschillen creëren met behulp van L-elementen

Een mooie tuin is een genot voor het oog. Je kunt dit op veel manieren bewerkstelligen maar L-elementen kunnen een goede aanvulling zijn, zeker als je hoogteverschillen wilt aanbrengen. 

Eigenschapen en gebruik van L-elementen

L elementen worden, zoals de naam reeds doet vermoeden, gemaakt in de vorm van een L. Ze zijn gemaakt van beton en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ze hebben een vaste breedte van 50 centimeter maar de hoogte en de diepte van het deel dat plat in de grond komt te zitten kunnen variëren. Naast de verschillende maten zijn de L-elementen ook in meer kleuren te koop. De elementen zet je netjes tegen elkaar aan en doordat er grond bovenop komt te liggen blijven ze goed staan. Je dient er wel voor te zorgen dat de ondergrond geëgaliseerd is om zo verzakking te voorkomen. 

Zeer geschikt om hoogteverschillen aan te brengen 

Als je een verhoogd deel wilt aanbrengen in de tuin zoals een border of terras kun je daar prima L-elementen voor gebruiken. Doordat er grond in gestort wordt krijg je een soort bak die een nette afscheiding vormt met de rest van de tuin. De elementen zijn ook geschikt als je meer lagen wilt aanbrengen. Behalve om hoogteverschillen mee te maken kun je de L-elementen inzetten als bloembakken. 

Diverse kleuren en maten

Bij SierbetonOnline heb je een grote keuze uit L-elementen in antraciet en grijs. Deze zijn in verschillende maten te koop maar zoek je net even wat anders dan neem je het beste even contact op met het bedrijf om te informeren naar de mogelijkheden.