Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoeveel subsidie kan ik krijgen voor mijn sedumdak?

Wereldwijd zijn we als mens druk bezig met het verduurzamen van onze voetprint. Dat houdt in dat we schone manieren vinden om te produceren, onszelf te vervoeren en duurzamer te leven en te eten. Om dit te bewerkstelligen worden er allerlei nieuwe technieken ontwikkeld en toegepast. 

Dit alles kost natuurlijk een hele hoop geld. Voor bedrijven is dit misschien nog wel een keer te doen, en zeker voor landelijke projecten trekken overheden veel geld uit. Maar wat moet jij nu als particulier? Wellicht wil je wel verduurzamen maar heb je simpelweg niet het geld voor een goede investering als zonnepanelen of een sedumdak. Gelukkig zijn er tal van subsidies die je kan aanvragen om jouw kosten iets te drukken.

Hier willen we je iets vertellen over een sedumdak subsidie. Waar vraag je het aan en hoeveel kun je ervoor krijgen?

Subsidie Sedumdak

 Een sedumdak laten plaatsen door bijvoorbeeld De Dakvergroeners is natuurlijk een erg goede investering. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens goed voor de lucht en zorgt voor verdere isolatie van je huis. Zeker een waardevolle investering dus.

Maar goed, een sedumdak is zeker niet goedkoop. Het is dan ook niet voor iedereen haalbaar dit uit eigen portemonnee te betalen. Gelukkig hebben de meeste gemeentes in Nederland wel een vorm van sedumdak subsidie. Hier is dan ook wat je moet doen.

Ten eerste is het van belang dat je goed geïnformeerd op pad gaat. De hoeveelheid subsidie en ook de toepasbaarheid van de subsidie verschilt per gemeente. Zo geeft de gemeente Leiden bijvoorbeeld pas een subsidie voor een sedumdak bij een dak van minimaal 15 vierkante meter, waar dit bij een andere gemeente hoger of lager kan liggen. 

Ook het maximale bedrag dat uitgekeerd zou worden verschilt nogal per gemeente. Leiden hanteert een maximale subsidie van 10000 euro, maar dit kan hoger of lager zijn bij andere gemeenten.