Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoe worden droogbloemen gemaakt?

Vaak wordt gedacht dat droogbloemen maar op één manier gemaakt kunnen worden, maar dat is helemaal niet zo, dit leer je bij de droogbloemen groothandel. Op veel verschillende manieren kan je droogbloemen maken. De meest voorkomende manier voor het maken van droogbloemen is verse bloemen laten drogen aan de lucht. De bloemen worden dan ondersteboven gehangen en doordat ze drogen aan lucht, worden het vanzelf droogbloemen. Een andere manier van het maken van droogbloemen is een bloem in een dik boek leggen. Doordat er veel gewicht van het dikke boek op de bloem komt, wordt al het vocht van de bloem eruit geperst en droogt de bloem uit. Een andere manier is de bloemen in een heteluchtoven hangen. De naam zegt het zelf al. Door de hete lucht van de oven drogen de bloemen die in de oven hangen uit.

Hoelang kan je droogbloemen bewaren?

Doordat de bloemen lang worden gedroogd, zijn ze juist langer houdbaar, maar de houdbaarheid van de droogbloemen hangt natuurlijk van de bloemsoort af. Meestal zijn droogbloemen minstens 6 maanden houdbaar. Natuurlijk speelt de omgeving waar de droogbloemen staan ook een grote rol. Denk maar aan de hoeveelheid zonlicht de droogbloemen krijgen. Hoe hoog de luchtvochtigheid is in de ruimte waar de droogbloemen zijn en hoe de droogbloemen worden verzorgd. Verse bloemen blijven bijvoorbeeld in het algemeen een week goed. Dat is een heel groot verschil vergeleken met droogbloemen! Sommige droogdecoratie zoals gedroogde grassen en granen blijven langer goed en ook langer mooi. Soms zelfs tot een halfjaar!

Droogbloemen zijn leuk voor het huis en portemonnee!

Heb je nog geen droogbloemen in huis? Het is zeker het overwegen waard! Ze zijn te vinden bij een groothandel te vinden die droogbloemen verkoopt. Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes betreft droogbloemen. Droogbloemen gaan lang mee en als je het uitrekent, dan is het ook nog eens goedkoper. Dat vind je portemonnee ook leuker! Je kan kleine droogdecoraties zelf maken of een leuk droogboeket bestellen. Er zijn zoveel variaties mogelijk, dus je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Mocht je niet weten welke bloemen het beste bij je interieur passen of vind je het gewoon fijn dat iemand je helpt? Dan raden we je aan om je droogbloemen te bestellen bij een groothandel die veel verstand heeft van droogbloemen en een breed assortiment heeft. Je kan ook altijd even kijken bij de reviews van de groothandel, mocht je twijfelen. Bij de droogbloemen groothandel geven ze nét dat extra advies over allerlei soorten droogbloemen en denken ze met je mee. Ook hebben ze een uitgebreid assortiment aan droogbloemen, droogboeketten en andere droogdecoratie. Zeker een aanrader!