Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoe ontwikkel je een vindingrijke bedrijfsvoering? – 3 Tips

Een goede manager wordt gekenmerkt door zijn handelen op een manier die het zijn team mogelijk maakt zichzelf te overtreffen en hun werkbijdrage te vergemakkelijken. Het is de manager die het team in staat stelt het beste uit zichzelf te halen en met minimale input een maximale output te realiseren! Hoe kun je ervoor zorgen dat het team voortdurend streeft naar consistentie, waarde en bovenal vindingrijkheid? Vindingrijk zijn is het vermogen om snelle en slimme manieren te vinden om moeilijkheden te overwinnen. In deze korte blog bespreken we 3 manieren om dit voor elkaar te boksen. Lees dus snel verder!  

1. Ontwikkel een infrastructuur voor vindingrijkheid 

Wil je jouw team vindingrijke maken, dan moet je ervoor zorgen dat je de natuurlijke creativiteit en vindingrijkheid niet ondermijnt met een beperkende infrastructuur, regels en discours. Als zelfs kleine beslissingen meerdere lagen van goedkeuring vereisen, zal jouw team al snel de energie verliezen om nieuwe dingen uit te proberen. Hetzelfde geldt als mensen denken dat ze problemen krijgen als ze creatief zijn, waardoor ze minder snel creatieve risico’s zullen nemen. 

Kortom: De meest vindingrijke leiders hebben geleerd hoe ze meer kunnen doen met minder, omdat het moet. Het is dus belangrijk om jouw team de kans geven om vindingrijk te zijn, te kiezen voor een meer hands-off approach, en meer onbezorgd te worden. 

2. Leer je team kennen  

IJzersterk teamwork en teambuilding zijn van essentieel belang voor een gezonde bedrijfsvoering, want alleen op die manier leer je de vindingrijkheid van jouw werknemers kennen. Teambuilding staat garant voor de vitaliteit van jouw bedrijf, en vitale organisaties presteren duurzaam beter!  

Zorg er dus voor dat je jouw team op en buiten de werkvloer leert kennen. Alleen op die manier zul je samen met jouw werknemers tot een hecht team behoren en al hun fantastische vaardigheden ontdekken die je nooit had kunnen weten als je geen interesse in hen zou steken.   

3. Deel informatie, doelstellingen en strategieën  

Een vitaal bedrijf moet gemeenschappelijkheid ontwikkelen die zo groot is dat het team meer wordt dan de som der delen. Dit is niet langer iets om naar te verlangen – het is een voorwaarde om een zeer efficiënt team te hebben. Synergetisch werken en het team centraal te stellen doe je door belangen en doelstellingen te delen, zodat jouw team beter kan functioneren, meer betrokken zijn bij hun werk en de resultaten behalen die van hen worden verwacht.