Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoe maak ik het dak van mijn woning groener?

Dakvergroeners zorgen ervoor dat uw omgeving groener wordt. Om optimaal te kunnen genieten van uw dak is het fijn het als het dak mooi groen is. Hoe groener het dak, hoe mooier dat zal zijn. Maar voordat er genoten kan worden van een groendak is het eerst belangrijk om te weten wat nou precies het dak groener maakt. 

In het volgende stuk zal hier wat dieper uitleg over worden gegeven. 

Benodigdheden

Om het dak van uw woning groener te laten maken is het belangrijk om eerst te weten wat u nodig hebt om een groendak aan te leggen. Zo dient er gebruik gemaakt te worden van een beschermvlies (drainagemat), een substraatlaag en een vegetatie- of sedummixmat 

Naast de benodigdheden dient er ook een groendak subsidie te worden aangevraagd. Deze groendak subsidie kan worden aangevraagd via de gemeente. 

Aanleggen van groene dak

Er zijn verschillende manieren om dakvergroeners aan te leggen. De meest makkelijke manier is om gebruik te maken van kant en klare groene matten. Deze matten bestaan vooral uit vegetatie, beschermfolie en substraat. Waardoor deze manier heel makkelijk is, is omdat u ze alleen hoeft uit te rollen. 

Er zijn behoorlijk veel manieren die ervoor kunnen zorgen dat uw dak begroeid wordt. U kunt ervoor kiezen om vegetatie op een natuurlijke manier te laten belopen. Maar u kunt ook kiezen om planten direct aan te planten. Dit zorgt ervoor dat u dak nog mooier en groener wordt. Daarnaast geeft het u dak een zeer volwassen uitstraling.