Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoe kies jij je zonnepanelen installateurs?

Je bent al een tijdje aan het bedenken of je zonnepanelen installateurs moet benaderen. Je wil toch graag zonnepanelen laten plaatsen, maar wanneer is dat een geschikt moment? Het is goed dat je je daar verder in gaat verdiepen en de zonnepanelen installateurs kunnen je dan goed te woord staan en je helpen bij het maken van een verstandige keuze. Het is niet iets wat je zomaar gaat kiezen, je moet namelijk wel zeker weten dat je een goede installateur te pakken hebt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er achter te komen of dat iemand echt een professional is of niet. Je moet dan ook niet uitgaan van wat er allemaal op een website staat, maar ga meer onderzoek doen. Je zou kunnen kijken naar recensies, maar ook je eigen indruk is van belang. Contact leggen met een bedrijf hoort er daarom ook bij. Daar gaan we allemaal wat dieper op in als je onze tips hieronder door gaat nemen.

Vergelijk de zonnepanelen installateurs

Het is verstandig om altijd meerdere offertes aan te vragen net als voorwaarden als je wil kijken welke zonnepanelen installateurs je het beste in kunt schakelen. Je moet dan niet alleen naar de kosten kijken, maar ook naar de voorwaarden. Welke dingen doen zij allemaal? Welke kosten zijn gedekt bij de garantie? Wanneer hebben ze tijd? 

Tips zonnepanelen installateurs kiezen

Je moet eerst goed nagaan wat je zou willen en dan kun je aan de hand van onze tips de juiste zonnepanelen installateurs kiezen:

– Welke panelen heb jij en welke omvormer? Het is belangrijk dat de zonnepanelen installateurs daarmee uit de voeten kunnen. Ze hebben vaak hun eigen merk of type zonnepanelen en omvormers. Vraag daar daarom ook goed naar, zodat jij zeker weet dat zij vakwerk bij je kunnen leveren.

– Welke certificaat hebben de zonnepanelen installateurs? Het is belangrijk dat ze hun werk goed doen en daarom moet je ze certificaat vragen zodat je goed werk kunt herkennen. Dit toont namelijk hun beroepsbekwaamheid aan.

– Klanttevredenheid is natuurlijk belangrijk. Je kunt daarom eens online op zoek gaan naar meer informatie. Hoe staat het bedrijf aangeschreven? Voorgaande klanten delen vast en zeker hun ervaringen online. Daarom is het aan te raden op zoek te gaan naar reviews en recensies. Op deze manier ben je goed voorbereid en weet je met welk bedrijf je zaken gaat doen. 

– Worden je vragen snel en goed beantwoord? Je kunt altijd bellen of even een mail sturen en dan kijken hoe snel en goed je vragen worden beantwoord.

– Wat is de eerste indruk die jij hebt over het bedrijf? Ben je netjes ontvangen, dwingen ze je niet maar stellen ze zich open en professioneel op?

– Krijg je garantie? Dit is natuurlijk wel belangrijk, maar hoeveel jaar is de garantie en waarop precies?- Is het een bedrijf uit je eigen regio? Dan kun je altijd navraag doen in je eigen buurt hoe mensen het werk van het bedrijf hebben ervaren.