Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Hoe kan je efficiënt verhuizen naar je nieuwe woning?

Stel u gaat verhuizen, dan is dat vaak een hele onderneming. Er moet immers veel gedaan worden voordat al uw spullen van uw oude huis naar uw nieuwe huis zijn vervoerd. Veel mensen weten dan ook niet goed hoe ze dit aan moeten pakken. Ze weten bijvoorbeeld niet goed hoe lang ze van tevoren moeten beginnen met het inpakken van hun spullen. Moet dat lang van tevoren, als je nog een tijdje in je huis woont of pas later? Kortom er is veel onwetendheid. Daarom gaan we in dit artikel tips geven hoe je zo efficiënt mogelijk kan verhuizen naar je nieuwe woning.  

Grote schoonmaak 

Het handigste om mee te beginnen is de grote schoonmaak. Dit is misschien wel de saaiste klus van de hele verhuizing, maar wel één van de belangrijkste. U loopt heel het huis langs en u maakt het schoon. U kijkt daarbij kritisch naar uw spullen. Wat wilt u meenemen naar uw nieuwe huis en wat gooit u weg? Hoe meer u weggooit, hoe minder u natuurlijk mee hoeft te nemen naar uw nieuwe huis. Kortom gooi nutteloze spullen ruim van tevoren weg en bespaar daarmee tijd. Verhuizers in Rotterdam geven aan dat ze soms de meest onzinnige spullen zien tussen de dozen en dat het echt zonde is van de tijd en moeite. Ook is het belangrijk om ruimtes als de zolder of de garage ruim van de tevoren goed uit te sorteren, omdat daar meer tijd in gaat zitten dan mensen denken. 

Breekbare spullen

Een ander punt om de verhuizing efficiënter te laten verlopen is het letten op breekbare spullen. Een verhuisservice in Den Haag geeft aan dat er te vaak dingen breken tijdens de verhuizing, terwijl dat niet had gehoeven. Mensen stoppen de breekbare spullen bijvoorbeeld in dozen met andere spullen, terwijl ze niet aangeven dat het om breekbare spullen gaat.