Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Het belang van een goede cv ketel

Cv ketel advies

Koude maanden

We zitten in de maand november en we kunnen ons voorbereiden op de koude maanden die gaan komen. Wordt het een strenge winter of een milde winter? Wie zal het zeggen. Niemand die het weet.

Maar wat we wel weten is dat we er warmpjes bij willen zitten in ons huis als de kou zijn intrede doet.

Van groot belang daarbij is of de cv ketel goed functioneert.

De cv ketel

De cv ketel zorgt er namelijk voor dat we warm water uit de kraan krijgen in de keuken om te koken bijvoorbeeld.

De cv ketel zorgt er ook voor dat er warm water uit de douche komt. En de cv ketel zorgt er ook nog eens voor dat er warm water door de centrale verwarming stroomt en alle vertrekken in huis aangenaam op temperatuur gemaakt kunnen worden.

Goed functioneren

Al het bovengenoemde werkt alleen als de cv ketel goed functioneert. Je zit er niet op te wachten dat de ketel begint te haperen of zelfs helemaal uitvalt.

En je zult altijd zien, gebreken aan de ketel komen aan het licht op het moment dat het kouder wordt. Aan de ene kant is dit ook niet zo gek. Op het moment dat het kouder wordt moet de ketel meer doen, hij moet dan meer werk verzetten zeg maar. De kans dat er dan wat aan het licht komt is groter dan bijvoorbeeld tijdens de zomer.

Cv ketel advies

Onderhoud

Wil je verzekert zijn van een goed functionerende cv ketel in de winter en ook het hele jaar door? Dan is aan te raden de ketel jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Mijn advies is om dit vlak voor de winter te doen. Ergens in oktober bijvoorbeeld. Als de ketel dan even helemaal goed nagekeken wordt en schoon wordt gemaakt, dan zou je de hele winter geen problemen mogen krijgen.

cv ketel advies

Voor specifieker cv ketel advies kun je informatie inwinnen bij de fabrikant van jouw cv ketel. Maar ook jouw energieleverancier verteld je hier graag meer over.

Wil je wat persoonlijker contact en advies? Dan kun je ook de lokale installateur bellen en langs laten komen.