Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Handige tips bij het kopen van vintage stoelen

vintage stoelen

Vintage stoelen kunnen een prachtige aanvulling zijn op het huidige meubilair in je woning. Misschien heb je al wat vintage meubelen of misschien alleen maar moderne meubelen. In ieder geval zijn vintage stoelen vaak goed met andere meubels te combineren. Lees voordat je tot aankoop overgaat wel even de onderstaande tips.

vintage stoelen
  1. Zoek samen met een kenner de stoelen uit

Als je er zeker van wilt zijn dat je echte vintage stoelen koopt, is het slim om een kenner mee te nemen. Zeker als je er zelf niet veel verstand van hebt.

  1. Ga na of de stoel niet beschadigd is

Je hebt prachtige vintage stoelen gekocht voor een mooie prijs, maar nu kom je er thuis achter dat ze aardig wat mankementen vertonen. Dat wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk van tevoren goed te controleren of de stoelen niet beschadigd zijn. Controleer in ieder geval de bekleding en de vering. Ga daarnaast ook na of er geen krassen op de stoelen zitten.

vintage stoelen
  1. Bereken de totale kosten

Je betaalt natuurlijk een bepaald bedrag voor de vintage stoelen, maar het kan zijn dat je er in totaal meer aan kwijt bent. Misschien wil je de stoelen laten opknappen of opnieuw laten bekleden. Dan komen de kosten voor de opknapbeurt of bekleding hier nog bij. Bereken voor jezelf daarom de totale kosten voordat je tot aankoop overgaat.