Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Groeien als persoon

Als mens wil je jezelf altijd blijven ontwikkelen, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook in je werk en met je educatie. Het belangrijkste is dat je de wil hebt om jezelf te blijven ontwikkelen, het is namelijk erg belangrijk dat je jezelf kan motiveren om nieuwe dingen te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Maar soms weet je even niet waar je moet beginnen, daarom kan je persoonlijke groei op verschillende manieren aangaan. 

Breid je kennis uit 

Door je hersens te blijven ontwikkelen groei je ook als persoon, het is dan ook erg belangrijk om je hele leven door te blijven leren. Hierdoor blijven je hersens wakker en aan het werk, zo kan je ervoor zorgen dat je altijd nieuwe dingen blijft leren. Je groeit als persoon door nieuwe kennis op te doen en je bijvoorbeeld te verdiepen in een onderwerp dat bij jou of bij je werkzaamheden past. Ook is het belangrijk om nieuwe skills te blijven ontdekken. Of kies er juist voor om een vaardigheid waar je moeite mee hebt te verbeteren en jezelf op deze manier uit te dagen om nieuwe skills te leren en jezelf te verbeteren. 

Doe nieuwe ervaringen op 

Je groeit als persoon natuurlijk niet alleen door nieuwe kennis en skills te leren. Het is ook belangrijk dat je veel ervaringen rijker wordt door de jaren heen. Een manier waar veel mensen voor kiezen om zichzelf te ontwikkelen en om bewust persoonlijke groei mee te maken is tijdens het maken van een reis. Als je op reis gaat treed je vaak buiten je dagelijkse patronen en je vertrouwde omgeving, dit zorgt ervoor dat je erg op jezelf aangewezen wordt. Tijdens een reis maak je kennis met nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe omgevingen. Hierdoor groei je in jouw kennis over de wereld, maar ook over jezelf. Hoe voel jij je tijdens je reis, wat kom je tegen en welke gebeurtenissen neem je weer mee naar huis? Pas deze dingen die je meeneemt toe in je dagelijkse leven, zo merk je snel verschil. 

Één worden met jezelf  

Om echt één met jezelf te kunnen worden en persoonlijke groei door te kunnen maken moet je er vooral bewust mee bezig zijn. Plan eens in de week bijvoorbeeld een avondje in om weer eens een boek te lezen, of bijvoorbeeld een avond zonder telefoon, laptop of tv. Zo kan jij je even focussen op jezelf.