Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Goede dakdekker Arnhem

Een beschadigde dakgoot? Schakel snel een goede dakdekker in

De dakgoot is een van de vele aspecten aan je woning die beschadigd kan raken of zelfs kapot kan gaan. Waar je bij sommige beschadigingen misschien niet per se meteen actie hoeft te ondernemen, daar is dat bij een dakgoot wel zo. Het inschakelen van een goede dakdekker Arnhem is dan noodzakelijk om verder leed te voorkomen. Hieronder lees je verder hoe dat zit. Daarna kun je ook nog handige tips lezen over hoe je schade aan dakgoten zou kunnen voorkomen. 

Hierom is snel actie ondernemen noodzakelijk

Wanneer je dakgoot schade heeft of zelfs ronduit kapot is, dan uit zich dat meestal door vochtplekken aan de gevel, direct onder de dakgoot. Welnu, als het hierbij blijft, dan is dat op zich niet zo erg. Deze vochtplekken zijn namelijk te behandelen. Soms trekken ze zelfs vanuit zichzelf weer weg. Blijft je dakgoot echter structureel lekken, dan heb je de kans dat het water doorslaat naar binnen. Aan de andere kant van de gevel ontstaan dan dus binnenshuis vochtplekken aan de muur – of zelfs in de muren. Dat kan wel ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld schimmelvorming. Snel actie ondernemen is daarom dus gewenst; om verdere schade zo veel mogelijk te voorkomen.

Goede dakdekker Arnhem

Hoe schade aan de dakgoot te voorkomen?

Wanneer je wilt voorkomen dat je dakgoot schade oploopt en je dus de levensduur van deze goot zo lang mogelijk wilt rekken, dan kan dat op de volgende manieren:

  • Zorg voor een uitstekend onderhoud, oftewel, maak de dakgoot met grote regelmaat vuilvrij. Zo voorkom je verstoppingen en ga je tegen dat vuil zich aan de goot gaat hechten.
  • Als er een nieuwe goot wordt aangelegd, zorg er dan voor dat deze van uitstekend materiaal is.
  • Probeer bij het aanleggen van een nieuwe dakgoot er zeker van te zijn dat dit op de juiste manier gebeurt. Het onjuist monteren kan namelijk versneld tot lekkages leiden.