Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Glazen lichtstraat zorgt voor extra veel daglicht

Als je op zoek bent naar extra veel daglicht in je woonkamer, keuken of kantoor is een glazen lichtstraat een ideale oplossing. Een glazen lichtstraat bestaat uit grote glazen panelen, die in een sterk en goed afgewerkt frame je dak worden gemonteerd. De dakconstructie behoudt zijn sterkte. Je hoeft dus niet bang te zijn voor schade, zelfs niet als het stormt. Een glazen lichtstraat is ook uitstekend geïsoleerd, zodat er geen warmteverlies optreedt. En uiteraard is hij prima waterdicht. Niet voor niets wordt er 10 jaar garantie op de constructie gegeven. De lichtstraten van www.vlakkelichtkoepel.nl worden regelmatig getest door een onafhankelijk testinstituut.

De glazen lichtstraat is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Bij het type ‘XL’ wordt gewerkt met één frame, waarin twee of drie ruiten zijn gemonteerd. Er is een maximale breedte haalbaar van 3,80 meter. Bij het type ‘2 delen’ wordt gewerkt met twee frames met elk één glazen ruit. De twee frames worden aan elkaar gekoppeld. Daardoor kan een lichtstraat met een maximale lengte van 7,60 meter worden gerealiseerd. Deze glazen lichtstraat heeft, zoals alle producten van vlakkelichtkoepel.nl, een strak design, waarbij de opstand (de randen) in dezelfde kleuren worden afgewerkt als het frame.

Luxe opties voor een glazen lichtstraat

Bij alle lichtstraten wordt gebruik gemaakt van speciaal behandeld glas. Regenwater kan hierdoor gemakkelijk weglopen. Een andere eigenschap van dit glas is dat zich geen vuil kan hechten. Je hoeft de lichtstraat dus vrijwel nooit schoon te maken. Wie extra luxe wil kan kiezen voor zonwerend glas of voor een elektrische zonwering. Met name voor een glazen lichtstraat met een groot oppervlak is het handig om alvast de elektrische voorbereidingen in het frame te laten doen voor verlichting. Het enige wat je dan nog moet doen is lampen uitzoeken en deze ophangen.