Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Gepokt en gemazeld in de groene sector

2 groendak

Waarschijnlijk is het de oudste en meest toonaangevende sector die de mensheid ooit heeft gekend. De land- en tuinbouw was een eerste vorm van cultuur en leven nadat we als jagers en verzamelaars voor een bestaan op een vaste plek kozen. We gingen boeren, al vele eeuwen geleden. Het heeft zich ontwikkeld tot waar we nu staan: de Nederlandse land- en tuinbouw scoort wereldwijd heel erg goed. Zij produceert schoon, overvloedig en efficiënt. Wat ze ook zeggen. Hun kennis en kunde wordt tot ver over de grenzen erkend en ingehuurd. Bedrijven als Ceres Green weten in de groene sector steeds de juiste mensen bij de juiste taak te brengen. 

Op zoek naar de juiste match

Werken in de voedselsector of natuur is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor wie er zich in thuis voelt is het een prachtige taak om te zorgen voor ons voedsel. Vlees, graan, zuivel, groenten en fruit, en tegenwoordig in de duurzame energieopwekking heeft werk dat ertoe doet. Solliciteert een werkzoekende op Vacatures groen, dan kan hij aan de slag met dieren en planten en voor ons eten zorgen. Cruciaal om de samenleving draaiende te houden. Wie griezelt van een kantoorbaan haalt zo voldoening uit werk in en met de natuur. Het gaat om de juiste combinatie van werk en werknemer; de goede match.

Eén met de natuur

Als er ergens werk te vinden is dat zo opgaat en samengaat met de omgeving, dan is het wel de agri- en foodsector. Buiten zijn of in een groene omgeving, in de kas of op het land, voelt als een verademing in de hectische wereld van snel en druk. Bezig met de dieren en wroeten in de grond om een mooi product te leveren geeft voldoening. Het is basis in ieders bestaan. Nooit saai want er komt een nieuwe uitdaging op deze sector af. Alles moet schoner en diervriendelijker en dus ligt er een uitdaging in Recruitment sustainability. Zo wordt je dagelijkse werk een stukje wereld verbeteren.