Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Eigentijdse woning: een mooie stijl voor jouw huis

casco-huis-bouwen

We weten allemaal dat de huidige woonmarkt echt heel erg oververhit is. Daarom is er bij gemeenten best veel mogelijk. Zo kun je wellicht een stukje land van de gemeente kopen om je eigen, eigentijdse woning te bouwen. Het is een optie die op het eerste gezicht een stuk duurder lijkt, maar met de huidige oververhitte woningmarkt kan dat echt heel erg meevallen. Het is voor een redelijke prijs mogelijk om een stukje grond te kopen en vervolgens jouw droomhuis erop te zetten. Klinkt dat niet fantastisch? Lees verder voor meer tips over het onderwerp.

De stijl die bij jou past kiezen

Tegenwoordig kun je allang blij zijn als je een huis kunt kopen. Huizen zijn duur, en hypotheken zijn voor veel mensen helemaal niet meer zo makkelijk te krijgen als vroeger. Er wordt soms wel 30 procent overboden op huizen die op de markt komen. Voor starters levert dat bijvoorbeeld een onmogelijke situatie. Een voordeel van een huis laten bouwen, is dat het helemaal in jouw stijl gemaakt kan worden. Wil jij een eigentijdse woning? Of juist liever een moderne woning? Het kan allemaal als je zelf een huis laat bouwen. Je kunt het dan precies zo maken zoals je graag wil.

Op de woningmarkt instromen als starter

Het is op dit moment heel moeilijk om als starter op de woningmarkt in te stromen, maar het is ook een hele spannende tijd. Er zijn namelijk allerlei nieuwe, creatieve manieren van wonen. Denk bijvoorbeeld aan tiny houses, of het bouwen van een eigen huis buiten de stad. Gemeenten zijn door het nijpende tekort aan woningen in 2022 veel meer bereid om af te wijken van bestemmingsplannen en tijdelijke dan wel permanente bouwvergunningen af te geven. Kijk online wat voor jou de beste opties zijn.