Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Duurzaam wonen en verzekeren

terras overkappingen

Het klimaat in Nederland veranderd in een rap tempo. Steeds vaker krijgen we te maken met lange periodes warm weer, hittegolven maar ook hevige hagelbuien en stormen. Om het klimaat te sparen kunnen we zelf aanpassingen aan de woning doen zodat deze duurzamer wordt en tegelijkertijd zo goed mogelijk beveiligd is tegen de diverse weersomstandigheden. Ook verzekeraars houden van duurzaam en laten dat duidelijk merken in hun diverse verzekeringen. Via de site Overstappen.nl woonverzekering kunt u gemakkelijk de diverse verzekeraars en hun woonverzekeringen vergelijken. 

Wat is een woonverzekering?

Als eigenaar van een koophuis bent u verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekerd het huis en alles wat daar aan vast zit tegen schade waar u zelf niets aan kunt doen. Denk aan brand, water of inbraakschade. De spullen in uw huis hoort u apart te verzekeren via een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering op Overstappen.nl is eenvoudig af te sluiten. Deze is in Nederland niet verplicht maar wordt sterk aangeraden omdat de waarde van de inboedel al snel in de duizenden euro’s kan lopen. Een woonverzekering is een combinatie van zowel de opstal als de inboedelverzekering. Een woonverzekering afsluiten is door de overheid niet verplicht maar hypotheekverstrekkers vragen vaak wel om een woonverzekering. 

De woning zelf duurzamer maken

Er zijn diverse manieren om het huis duurzamer te maken en zo het klimaat te helpen. We zien in Nederland steeds vaker zonnepanelen op de daken en worden oude cv ketels steeds meer vervangen door warmtepompen. Deze toevoegingen helpen ons om duurzamer te wonen. Verzekeraars houden ook van duurzaam en passen daarom hun verzekeringen aan op de nieuwe situatie. Zo zijn zonnepanelen op het dak of laadpalen voor de elektrische auto vaak gratis mee te verzekeren in de woonverzekering. Zo wordt dus een win win situatie gecreëerd voor zowel u als het milieu.

Voordelen van duurzaam wonen

Duurzaam wonen heeft diverse voordelen. Zo kunt u flink besparen op de energiekosten en tegelijkertijd meer woongenot ervaren. Enkele veelgebruikte manieren om een woning te verduurzamen zijn het aanbrengen van extra isolatie, het plaatsen van een zonneboiler, het plaatsen dubbel HR++ glas en koken op bijvoorbeeld inductie in plaats van gas. Wanneer u een woonverzekering gaat afsluiten is het goed te melden welke duurzame uitbreidingen u heeft aangebracht in uw woning. Duurzame oplossingen dragen vaak bij aan een goedkopere premie. Zo woont u duurzaam, veilig en goedkoper. Samen helpen we het klimaat te verbeteren.