Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Duurzaam ondernemen begint bij een goede afvalscheiding

duurzaam ondernemen

Bij een ondernemer met de ambitie of het streven om afval goed te scheiden van elkaar is het erg belangrijk om de juiste stappen te ondernemen. Door de basis te leggen voor goede afvalscheiding zorg jij ervoor dat je een reputatie opbouwt die breed wordt erkend. Deze reputatie zal leiden tot meer klanten die zich willen aansluiten bij jouw vaste klantenkring. Naast het financiële gewin dat eventueel mogelijk is bij het scheiden van bedrijfsafval kan je tevens zorg dragen voor de planeet en het klimaat door afval te scheiden. Bij scheiding van afval draag je bij aan een circulaire economie.

Een goede container om afval te scheiden

Voor de ondernemer die afval wenst te scheiden is het erg belangrijk om te beschikken over een goede container. In de container moet je voldoende afval kunnen gooien. In tegenstelling tot een prullenbak hoef je bij een container geen zorgen te hebben over het feit dat deze snel vol raakt. Het formaat van de container is dus erg belangrijk. Daarnaast moet je kiezen voor een container met een geschikt ontwerp. Bij de keuze voor een container kan je kiezen voor een container met wieltjes. Hierdoor kan je de container makkelijk verplaatsen van de ene naar de andere plek. Een restafvalcontainer van Bedrijfsafval.nl is ideaal om je restafval in te verzamelen.

Efficiënt afval scheiden

Bij het proces van afval scheiden is efficiëntie erg belangrijk. Dit houdt in dat het scheiden van afval gebeurt op een manier die zeer soepel is en naar wens verloopt. Door te kiezen voor een container met meerdere vakjes wordt het scheiden van afval een stuk makkelijker gemaakt. Immers is het mogelijk om naar een container te lopen en zodoende verschillende soorten afval direct te scheiden van elkaar. Je kan tevens besluiten om meerdere containers te kopen waardoor je direct kan beginnen met het scheiden van afval. Bij het plaatsen van de containers is het van belang op deze containers op een tactische plaats te zetten. Een centrale plaats waar iedereen bij kan, zodat het gemakkelijk is om afval weg te gooien. Hierdoor draag je bij aan een duurzame wereld.