Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Douchewanden laten elke badkamer een stuk groter lijken

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die douchewanden te bieden hebben. Met deze wanden creëer je een hygiënischere badkamer en kies je met name ook voor veiligheid. Kies je voor een douche wand? Dan kies je eveneens voor een product dat je zelf gemakkelijk kunt plaatsen. En zo zijn er nog veel meer voordelen van douchewanden te benoemen.

Kies je voor een douchecabine of voor een douchewand?

Als jij op het punt staat om een badkamer in te richten, dan kun je ervoor kiezen een traditionele douche aan te leggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor het plaatsen van een douchecabine. Meer en meer mensen echter, besluiten te kiezen voor douchewanden. En dat is niet zomaar. Kies je voor douchewanden, dan kies je nadrukkelijk voor hygiëne en een schone badkamer. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de wanden voorbewerkt zijn. Vaak is sprake van een speciale coating. Daardoor is vuil en kalk niet in staat zich op de douchewanden te hechten. Van een goede douchewand veeg je kalk en vuil gemakkelijk af. Omdat er bovendien sprake is van een strak geheel en er dus geen sprake is van naden en hoeken, krijgt kalk en vuil toch al weinig kans om zich op de wand te nestelen. Wil je dus een schonere badkamer en dat voor langere tijd, dan kies je voor douchewanden.

Steeds meer gezinnen kiezen bewust voor de douchewand

Meer en meer jonge gezinnen kiezen voor douchewanden. Dat heeft vooral te maken met de veiligheid die een douchewand kan bieden. In vergelijking met vroeger is de moderne douchewand zeer veilig. Dit heeft vooral te maken met het gebruik van speciaal veiligheidsglas. Dit glas kan wel tot 10 millimeter dik zijn en dat betekent dat het zeker wel tegen een stootje kan. Daarom is een douchewand dus ook zeer geschikt voor kinderen. En mocht de wand om wat voor reden dan ook eens stuk gaan, dan zal altijd eerst een barst in de wand komen. Het is dus beslist niet zo dat je meteen met glassplinters te maken krijgt. 

Met douchewanden creëer je een sterk ruimtelijk karakter

Een andere reden om voor douchewanden te kiezen is wel dat de badkamer en de douche dus een boost krijgt en sterk aan uitstraling wint. Het is verder gebleken dat de badkamer er door het plaatsen van douchewanden een sterk ruimtelijk karakter krijgt. Door het ontbreken van een deur zoals een douchecabine die dat wel heeft, lijkt jouw badkamer ineens een stuk groter. De meeste mensen kiezen ervoor om deze tot aan de grond toe door te laten lopen. Je kiest dan dus niet voor een douchebak. Door de wand door te laten lopen, houd je water weg van de rest van de badkamer die je op die manier dus schoner en ook droger houdt. Er zijn wanden voor echt elke badkamer beschikbaar en ook met een beperkt budget kun je prima een dergelijke wand aanschaffen. Val jij ook voor de charmes van de douchewand?