Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Design verlichting van eigen bodem

Diverse lampen

William Brand van Brand Van Egmond is wereldwijd bekend als ontwerper van design verlichting. Voor zijn bedrijf ontwerpt hij sinds 1989 elk jaar een eigen collectie. De design verlichting in die collectie bestaat uit een plafonnière, een kroonluchter, een hanglamp, een vloerlamp, een tafellamp en een wandlamp. Er is dus wel altijd wel een lamp die geschikt is voor jouw woning. Met name de kroonluchters passen bij uitstek in grote openbare ruimtes. De design verlichting van Brand Van Egmond kan voor elke klant op maat worden gemaakt, op basis van de ontwerpen in de collecties.

design lampen

Handwerk als uitgangspunt

De design verlichting kenmerkt zich door een sterke verwantschap met sculpturen. Dat is niet toevallig. William Brand creëert zijn collecties door handmatig sculpturen vorm te geven en die uit te werken naar concrete producten. Die producten worden vervolgens in het atelier met moderne productietechnieken vervolmaakt en dienen als basis voor de collectie. Dat klinkt wellicht wat vaag, maar het komt er op neer dat het thema in een collectie altijd de basis is voor een maatwerk lamp of een maatwerk verlichtingsconcept. Elke lamp uit de design verlichting kan aangepast worden op de ruimte waarin deze komt te hangen.

Fraaie verlichting

Wat doet design verlichting

Het credo van Brand van Egmond is dat een lamp altijd een functie heeft in het interieur. Het maakt niet uit of die lamp aan is of niet. Uiteraard zorgt een lamp die licht geeft voor een bepaalde sfeer in de ruimte doordat er op een functionele manier licht wordt gecreëerd. Maar ook als een lamp niet aan is heeft hij een functie. Met name bij design verlichting is de lamp dan een blikvanger in het interieur. Daardoor wordt duidelijk hoe belangrijk het is aandacht te besteden aan de vormgeving van de verlichting in relatie tot het interieur.