Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

De voordelen van vloerverwarming

Twijfel jij of je vloerverwarming wil aanleggen in je woning? Dat is zeker een goede keuze. Vloerverwarming is een luxe product in nieuwbouwwoningen. Er zitten dan ook heel wat voordelen aan vloerverwarmingen verbonden. Ontdek hier de voordelen van vloerverwarming!

Op blote voeten door het huis lopen

Houd jij ervan om lekker op sokken of blote voeten door het huis te lopen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met vloerverwarming is dit namelijk mogelijk. Wanneer u geen vloerverwarming hebt is het bijna niet mogelijk om op blote voeten door het huis te lopen. Dit is dan veel te koud. Met vloerverwarming hebt u daar geen last van. De vloer is immers altijd warm wanneer de vloerverwarming aan staat.

Overal is het even warm

Wanneer je geen vloerverwarming in huis hebt aangelegd, kan het zijn dat er veel temperatuurverschillen in de vloer zitten. Hierdoor zijn er geen koude en warme delen in de kamer te vinden. Overal in de kamer is de temperatuur gelijk verdeeld. Daarnaast heb je geen grote radiatoren in huis nodig. 

Vloerverwarming is onzichtbaar

Je wilt natuurlijk niet dat de vloerverwarming goed te zien is. Hiervoor is een oplossing bedacht! Je ziet de vloerverwarming niet, maar je zult wel merken dat het aanwezig is. Je voeten voelen namelijk erg warm aan. Daarnaast wordt je woning gelijk meer waard. Vloerverwarming is namelijk een luxe in je huis!

Makkelijk te installeren

Veel mensen denken dat vloerverwarming te veel gedoe is om te installeren in je huis. Om deze reden laten zij het vaak niet installeren. Vaak is het zelfs zo dat de installateurs de vloerverwarming al binnen een dag hebben geïnstalleerd. Het is dus niet zo’n grote klus als het lijkt. 

Te combineren met alle type vloeren

Vloerverwarming is te combineren met alle typen vloeren. Daarnaast is het momenteel echt een trend. Het geeft je de ruimte en de mogelijkheid om je woning in te richten op de manier zoals je dat wilt. Vloerverwarming gaat namelijk uitstekend samen met laminaat, hout, tegels, stenen