Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

De voordelen van haagplanten op een rijtje

haagplanten

Er zijn veel mensen die een haag in hun tuin hebben. En je weet vast dat hier een hoop redenen voor te bedenken zijn. Zo ziet het er niet alleen mooi uit. Maar heeft het ook een aantal praktische redenen waarom ze zo populair zijn. Een aantal van deze redenen nemen we graag met je door. Zo kun je zelf een betere keuze maken over haagplanten, mocht je hier interesse in hebben.

Daarom kies je voor een haag

haagplanten

Hagen zie je overal. In parkjes bij jou in de buurt, maar ook bij mensen in de tuin. En er zijn altijd specifieke redenen te bedenken waarom men voor een haag kiest. Een aantal van deze redenen nemen we graag even met je door.

Veel mensen kiezen voor een haag, omdat het ze meer privacy biedt. Vooral in de tuin is het handig om een haag neer te zetten. Hierbij is het nogal lastig om jezelf meer privacy te bieden. Natuurlijk kun je een schutting of iets dergelijks plaatsen. Maar een haag is vaak een betere keuze. Het ziet er vriendelijker uit, en het kan ook nog eens veel hoger worden. Hierbij geniet je tevens niet alleen van meer privacy, maar ben je ook beter beschermd tegen de wind. Je kunt je vast wel voorstellen dat zo’n haag niet veel wind door zal laten, omdat het erg dicht groeit. Tenslotte zijn deze hagen vaak erg onderhoudsarm. Waardoor je ze niet veel hoeft bij te houden.

haagplanten