Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

De natuur volgen is duurzaam bezig zijn

energieverbruik verminderen tips

Moedertje natuur heeft zo zijn eigen regels en wetten. Het zit prachtig in elkaar en je kunt die wetten kan niemand verbeteren. Wat er ook ooit groeit en bloeit, in de natuur is niets toevallig en alles heeft zijn functie. Beter wordt het niet. Ook niet met ons menselijk ingrijpen zoals we dat gemakkelijk deden in onze groen omgeving. In de tuin kun je het beste de natuur zijn gang laten gaan. Dan kun je grotendeels wegblijven van onnatuurlijk ingrijpen en bestrijdingsmiddelen. De tuinier die ervoor kiest om een Bloemenmengsel bestellen kan milieuvriendelijk en duurzaam de tuin inrichten. Een gezond stuk tuin met een rijk insectenleven wordt je beloning. Behalve mooi geeft dat ook nog eens voldoening om zo duurzaam bezig te zijn. 

Kruidenrijk grasveldje

Moeten we niet af van een strak geschoren gazon dat als een biljartlaken in je tuin ligt? Je verkrijgt het met veel moeite en kosten. Verticuteren en onkruidbestrijding zijn zinloos en overbodig als je een duurzame trend wilt volgen. Ga graszaad kopen, zaai het in, zorg goed voor de waterhuishouding en kijk wat er gebeurt. Na verloop van tijd zullen kruiden er zich vestigen. Met als bonus dat er een weelde van insecten en vlinders ontstaat. Soms moet je achterover leunen, er met een andere blik naar kijken en je wordt verrast. De natuur regelt het zelf zoals mensen niet kunnen. 

Beheersbare plantengroei

Planten in je tuin die de neiging hebben om te verwilderen kun je temmen door ze in een plantenbak of pot te zetten. Het kruidentuintje waar je geen slakken in wilt kun je verplaatsen naar een groepje bloempotten dichtbij de keukendeur. Snel en gemakkelijk binnen handbereik. Ga potgrond bestellen en geef kruiden en planten een goede bodem om lang mee vooruit te kunnen. Water geven en de rest gaat bijna als vanzelf.