Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

De kozijnen van je woning vervangen? Met kunststof isoleer je het best!

Kunststof kozijnen

Kozijnen behoren tot de belangrijkere onderdelen van je woning. Je ramen en kozijnen hebben namelijk een forse invloed op de uitstraling van je huis. Misschien nog wel belangrijker is dat de kwaliteit van je kozijnen en ramen behoorlijk samenhangt met in hoeverre je een goed geïsoleerde woning hebt. Voor een goed geïsoleerd huis en een bijbehorend energielabel zijn ramen en kozijnen misschien zelfs nog wel belangrijker dan het aanbrengen van isolatiemateriaal zelf. Hoe dan ook, als het volgens jou tijd is voor nieuwe kozijnen te gaan, dan is het aan te raden om voor kunststof als materiaal te kiezen. Hieronder lees je om welke redenen we dat zo stellen. We gaan daarna ook nog dieper in op interessante mogelijkheden met betrekking tot financieringen rond de aanschaf en de installatie van kunststof kozijnen.

De voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje

Vergeleken bij kozijnen van andere materialen (vooral hout) hebben kozijnen van kunststof een heleboel voordelen te bieden, te weten:

  • De isolerende kwaliteiten van kunststof zijn simpelweg uitstekend. Dit heeft als gevolg dat er minder warmte uit je woning naar buiten ontsnapt. Daardoor hoef je minder te stoken, waardoor je energierekening omlaag gaat en je woning als geheel minder belastend voor het milieu is.
  • Kunststof is een materiaal dat nauwelijks onderhoud nodig heeft. Af en toe even afnemen met een vochtige doek is al voldoende. Zolang je er niet met scherpe materialen (zoals gruis en steentjes) overheen schuurt blijft het kunststof bovendien in perfecte conditie.
  • Mits je deze kozijnen goed onderhoudt (hetgeen dus heel eenvoudig is) kunnen kunststof kozijnen minstens twintig jaar mee. Dertig of zelfs veertig jaar is evenwel ook prima haalbaar.
  • Kunststof kozijnen kunnen uitstekende inbraakwerende kwaliteiten hebben.
  • Aan kozijnen van kunststof kan tegenwoordig een ander uiterlijk worden meegegeven. Zo zijn kunststof kozijnen met het geliefde uiterlijk van hout tegenwoordig makkelijk te verkrijgen.
  • In kunststof gaat geen ongedierte zoals houtworm zich nestelen om zo rotting te voorkomen.
Kunststof kozijnen

Welke financieringsmogelijkheden zijn er rond de aanschaf van kunststof kozijnen?

Je hebt het inmiddels al gemerkt: er zijn meer dan genoeg redenen om kozijnen te financieren. Los van de hierboven genoemde redenen wordt je woning door kozijnen van dusdanig hoge kwaliteit er simpelweg beter en fraaier door. De waarde van je huis stijgt er dan ook door als je oude kozijnen voor moderne kunststof kozijnen vervangt. De overheid en de maatschappij juichen een dergelijke stap ook van harte toe, want een beter geïsoleerd huis is natuurlijk gunstig voor het milieu. 

Er zijn verschillende aanbieders van isolatiematerialen – waaronder kunststof kozijnen – die dat ook begrijpen. Zij springen hierop in door aan potentiële kopers van dergelijke kozijnen aantrekkelijke mogelijkheden te bieden wat betreft de betaling ervan. Gezien de forse prijzen die gerekend worden voor kozijnen van kunststof is dat ook geen overbodige luxe. Een dergelijke afbetalingsregeling wordt tegenwoordig aangeboden voor zeer lage rentepercentages en heel gunstige aanvullende voorwaarden.