Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

De beste plekken om te wonen in Rotterdam

Rotterdam is de een na grootste stad van Nederland. Dit maakt het vaak aantrekkelijk om een woning te kopen. Doordat de stad zo groot is kan het soms wat lastig zijn om de juiste en fijnste plek te vinden om te wonen. Hieronder staan een aantal plekken genummerd die het beste zijn om te wonen in Rotterdam.

Het centrum van Rotterdam

Allereerst is een van de beste plekken om te wonen in Rotterdam het centrum zelf. Als je een woning in het centrum van Rotterdam hebt, zit je dicht bij de winkels, restaurants en dergelijke hotspots. Doordat je zo makkelijk alle hotspots kan bereiken, is het ook makkelijker om sociale contacten in de stad te leggen. Het enige wat iets lastiger kan zijn is het verhuizen zelf, aangezien er voornamelijk appartementen in het centrum liggen en het soms wat lastiger bereikbaar kan zijn met de auto. Je kunt je bij een verhuisservice over deze obstakels laten informeren.

De studentenbuurt Kralingen

Een andere goede plek om te wonen voor de studenten onder ons, is Kralingen. Deze wijk zit op een korte afstand tot de Erasmus Universiteit, waardoor veel studenten hier wonen. Ook zitten hier bijna alle Rotterdamse studentenverenigingen gevestigd. Een ander voordeel van het wonen in deze wijk, is dat het vlakbij het centrum en het station ligt. 

De westelijke, historische Delfshaven

De laatste goede plek om in Rotterdam te wonen is het historisch Delfshaven in het westen. Dit behoort tot het oudste deel van Rotterdam. De woningen zijn in dit deel wat goedkoper ten opzichte van de rest van Rotterdam en bruist van de kunst en cultuur. Dit deel van de stad is ook wat meer toegankelijk om met behulp van een Rotterdams verhuisbedrijf je bezittingen over te brengen.
Er zijn nog vele meer goede plekken in Rotterdam om je woning uit te kiezen. Voor iedereen voelt een andere buurt of plek fijner aan, waardoor het soms overweldigend kan zijn om voor een woning te kiezen.