Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Creëer privacy voor je hottub

Het hebben van een hottub is een luxe ervaring: de perfecte plek om te ontspannen en bij te komen na een lange dag werken. Of nodig vrienden of familie uit om samen te genieten. Helaas kan een gebrek aan privacy het moeilijk maken om volop te kunnen genieten van je hottub. Als de hottub bijvoorbeeld op een balkon of dakterras staat, of in een tuin met buren aan beide kanten, kun je je snel bekeken voelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om privacy voor jezelf te creëren zodat je volop van je hottub kunt genieten.

Hekken

Eén van de makkelijkste en meest voorkomende manieren om privacy te creëren is om een hek rondom de hottub te bouwen. Er zijn veel verschillende soorten hekken om uit te kiezen, zoals privacy schermen of draadschermen, voor ieder wat wils. Een houten hek rondom de hottub ziet er natuurlijk mooi uit, maar deze zijn kwetsbaar voor vocht en hitte. Een PVC hek kan een goed alternatief zijn: het is misschien niet even mooi als een houten hek, maar het is wel bestand tegen vocht en dus heel geschikt rondom een hottub.

Decoraties

Een andere manier om privacy rond een luxe hottub te creëren is het strategisch plaatsen van struiken, hoge planten en boompjes. Nadelen hierbij kunnen wel zijn dat het lang kan duren voordat de planten of bomen genoeg gegroeid zijn en dat er bladeren in de hottub kunnen vallen. Gelukkig zijn ook hier alternatieven voor. Je kunt bijvoorbeeld een ‘hek’ van bamboe groeien in minder dan drie maanden. Houd er wel rekening mee dat bamboe goed onderhouden moet worden. Een andere optie is een heg. Heggen groeien ook snel en voegen bovendien meer groen aan de tuin toe. Ze moeten echter, net zoals bamboe, wel goed onderhouden worden. Als dit te tijdrovend is, is een hek wellicht een betere optie om privacy te creëren.