Duurzaamheidscoach

Techniek van De Duurzaamheidscoach

Beste manier om steigerhout te beschermen

Hoe bescherm je steigerhout?

Heb je meubels van steigerhout in jouw woning of tuin staan? Een steigerhouten bed, kast, eettafel of loungeset? Je bent niet de enige, want steigerhout is een heel populair materiaal voor meubels. Steigerhout heeft namelijk een prachtige uitstraling. Maar omdat het een zachte houtsoort is, moet het absoluut beschermd worden tegen vocht. Anders zijn jouw steigerhouten meubels binnen de kortste keren vrijwel compleet vergaan. Vooral jouw tuinmeubels. Daarom vertellen we je in dit blog wat de beste manier is om steigerhout te beschermen. Lees snel verder.

Olie

Steigerhouten meubels zijn prachtig, zeker steigerhout meubels op maat gemaakt. Ze maken echt iets moois van jouw woning of tuin. Mits je ze goed beschermd natuurlijk. Een manier om steigerhout te beschermen is door olie op het steigerhout aan te brengen. Het nadeel is wel dat olie vaak een bruinige tint aan het hout geeft.

Beits

Een andere mogelijkheid om steigerhout te beschermen, is beits. Beits is een dekkende- of semi-transparante afwerking. Het trekt deels in het hout, waardoor het hout goed beschermd wordt tegen uv-straling en vocht.

Nano coating

Tot slot kun je steigerhout ook beschermen met een nano coating. Dit is een relatief nieuw product. Nano coating is een product op waterbasis dat ook in het hout trekt en het hout op deze manier tegen vocht en uv-straling beschermd. De coating maakt van hout een hydrofoob. Hierdoor kan water niet meer in het hout trekken. Daarnaast zorgt de nano coating ervoor dat het hout niet verkleurt. Het is helemaal kleurloos, waardoor de mooie kleur van het steigerhout gewoon intact blijft. Dit is dus de beste manier om steigerhout te beschermen. We geven je graag nog wat meer tips voor jouw woninginrichting. Je vindt ze hier. Lees snel!